Dodik: Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH

0
53

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Kristijan Šmit, kojeg je posjetio njemački ministar odbrane Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

– Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Njemačke o stanju u BiH informiše čovjek koji se lažno predstavlja? – napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je naveo da je juče njemački ministar odbrane posjetio njemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio kako je “zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH”.

– Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Njemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske – napomenuo je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Njemačka poštuje BiH, kada više vjeruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti?

– Sjećanja na prošlost i njemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva – rekao je Dodik.

Ostavite komentar