Dodik nakon sastanka sa Sijartom: Potvrdili smo da je Srpska na evropskom putu

0
66

Danas smo još jednom konstatovali da Republika Srpska ostaje na evropskom putu, kao i da je neophodno da se u potpunosti poštuje mehanizam koordinacije, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom.

– Želimo da se vide tu dvije stvari, da se prije svega vidi Republika Srpska sa svojim ovlašćenjima i s druge strane da se poštuje mehanizam koordinacije u okviru BiH i naravno ustavni položaj koji BiH ima – poručio je Dodik.

Dodik naglašava da su razgovorali o bilateralnim odnosima i da Mađarska i Republika Srpska nemaju ni jedan otvoren problem.

– Poštujemo pristup Budimepešte koji ima prema regionu, i zahvalan sam za jasne stavove u tom pogledu. Mađarska je prirodan partener za rtazvoj odnosa EU sa Balkanom i pozdravljamo činjenicu da će Mađarska uskoro preuzeti presjedavanje Evropskom unijom – rekao je Dodik.

Naveo je da posebno žele da unaprije saradnju u oblasti energetike, kao i da se saradnja Srpske i Mađarske odvija na obostranu korist.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da svi oni koji su aplicirali u programu podrške Mađarske poljoprivrednicima moći će da ga koriste.

– Svi koji su aplicirali u programu podrške poljoprivrednicima, bez obzira što je ranije bio ograničen iznos, ministar je potvrdio da svi koji su aplicirali moći će da koriste program – saopštio je Dodik tokom konferencije za medije.

Ostavite komentar