Dodik: Njemačka nije dobronamjerna prema narodima koji žive u BiH

0
43

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Njemačka svojom jednostranom politikom i uplitanjem u sve što postoji u BiH pokazuje da nije dobronamjerna prema narodima koji ovdje žive, što je posljedica promašene politike aktuelnih vlasti u toj zemlji, čiji se rezultati mogu vidjeti na ulicama najvećih njemačkih gradova.

– Izjava njemačkog ambasadora da je Denis Bećirović jedan od najvažnijih sagovornika Savezne Republike Njemačke pokazuje koliko o samoj strukturi BiH nema pojma. Možda je njima Bećirović važan, ali u cijelom sistemu BiH njegov kapacitet je takav da bez druga dva predstavnika u Predsjedništvu ne može ništa”, napisao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Dodik je istakao da je činjenica da im je Bećirović jedini sagovornik jer su svojim neprijateljskim stavovima učinili nemogućim bilo kakav dijalog sa predstavnicima Srpske.

– A ako ambasador ne zna, evo prilike da sad sazna – bez Republike Srpske i njenih predstavnika u BiH se ne može ništa, i bilo bi dobro da pokažu poštovanje prema toj nezaobilaznoj činjenici – naveo je Dodik.

Ostavite komentar