Dodik: O`Brajen se miješa u unutrašnje stvari BiH – pogrešni postupci

0
106

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je ponašanje i retorika pomoćnika američkog državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove DŽejmsa O`Brajena tipično miješanje u unutrašnje stvari druge zemlje, što je zabranjeno poveljom UN.

Dodik je rekao da nijedan dio povelje UN ne dozvoljava da se strani državnik na takav način ponaša prema drugoj zemlji i da ne pamti da je neko tog digniteta i te funkcionalne snage došao i bavio se trivijalnim pitanjima, kao što je to uradio O`Brajen.

– Zaključujem da su oni u nekoj velikoj nevolji, čim se bave takvim glupostima, kao što su gluposti ono što je rečeno za Republiku Srpsku. On je došao ovdje da napravi nered, znajući da se ozbiljne političke debate vode u BiH po mnogim pitanjima. On je došao i izrekao svoj definitivan stav – rekao je Dodik nakon sjednice Glavnog odbora SNSD-a koja je održana u Srpcu.

On je rekao da je O`Brajen ovim što je juče rekao sahranio “Trojku” dajući joj “značaj u politici”, a zanemarujući činjenicu da ništa od toga neće biti sprovedeno.

Dodik je istakao da O`Brajen nema svoju političku partiju u BiH pa da može ovdje da odlučuje.

– Sve što je juče uradio bilo je pogrešno i laž i u funkciji liječenja ega – rekao je Dodik.

O`Brajen je juče u govoru na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, između ostalog, rekao da BiH nije unija ili konfederacija dvije države, da je imovina državna, da je prisustvo stranih sudija u Ustavnom sudu BiH “dio Dejtona” i da je “pogrešno” kada neki kažu da Savjet bezbjednosti UN mora imenovati visokog predstavnika.

Ostavite komentar