Dodik: Ovi izbori prvi po Izbornom zakonu Srpske; Šobot: Nova prilika

0
68

Lokalni izbori 2024. biće prvi izbori koji će se sprovesti po Izbornom zakonu Republike Srpske, rekao je predsjednik Republike Srpske i SNSD-a Milorad Dodik nakon sjednice Gradskog odbora stranke na kojoj je odlučeno o imenu kandidata za gradonačelnika Banjaluke.

Dodik je novinarima rekao da postoji nesumnjiva podrška SNSD-a kandidatu Nikoli Šobotu.

„Nama je čast i zahvali smo doktoru što je prihvatio kandidaturu. On se pokazao veoma operativnim u uspostavljanju nečega što Banjaluci nikada nije bilo, a to je Kardiohirurgija. Svo pacijenti koji su operisani na kardiohirurgiji su živi i zdravi ljudi. To govori o posvećenosti, o stručnosti, o htjenju, o ljubavi da se uradi posao najbolje“, izjavio je Dodik.

Dodao je rekao da su u SNSD-u sigurni da će Šobot svojoj Banjaluci vratiti najbolje što može da učini kao gradonačelnik, prenosi ATV.

“Mi ćemo učiniti sve da njegova pobjeda bude neupitna na mjestu gradonačelnika Banjaluke. Sa njim na tom mjestu počinje jedna nova istorija Banjaluke“, istakao je predsjednik SNSD-a.

Govoreći o Izbornom zakonu Republike Srpske, Dodik je rekao da će se on vrlo brzo usvojiti u Narodnoj skupštini.

Kandidat za gradonačelnika doktor Nikola Šobot je izjavio da mu je ovo nova prilika u životu te je zahvalio na podršci koja mu je ukazana.

„Navikao sam da radim i pomažem ljudima. Posvećen sam ovom gradu, moja vrata su uvijek bila otvorena za sve građane Banjaluke. Kao vanstranački kandidat mislim da je velika stvar da vas prepoznaju po vašem radu, ponašanju, obrazovanju. Zajedno možemo da učinimo život građana boljim, lakšim i ljepšim. Uz rad i disciplinu ćemo ostvariti impozantne rezultate“, rekao je Šobot.

Vlado Đajić, predsjednik SNSD-a Banjaluka, rekao je da je kandidat za gradonačelnika Banjaluke nestranačka ličnost.

„Ovim je SNSD pokazao da je otvoren za sve stručne, sposobne školovane ljude kojima je opšti interes iznad ličnog“, rekao je Đajić.

Ostavite komentar