Dodik poručio Bećiroviću: Velika Srbija su Đoković, Vuleta, Majdov…

0
151

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se etničko čišćenje Srba sa područja FBiH ne može prikrivati mantrom o “Srbima zločincima koji su svuda samo činili zločine a nigdje nisu bili žrtve”.

– Denis Bećirović na pokvaren način nam poručuje danas da su Srbi oni koji su činili zločine, a da su više od 30.000 Srba samo u BiH pobile nevladine organizacije. Održavanjem priče o jednom krivcu, pokušava se zatrpati činjenica da je FBiH i Hrvatska etnički očišćena od Srba. Kad god kom netalentovanom junoši političaru padne na pamet da se isprsi on ne zna ništa drugo nego za Veliku Srbiju – istakao je Dodik.

 

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Bećirovića da pojedini zvaničnici, poput predsjednika Republike Srpske ponovo prizivaju, kako kaže, zločinački projekat velike Srbije, Dodik je odgovorio da su velika Srbija Novak Đoković, Ivana Vuleta, košarkaši, odbojkašice, vaterpolisti, Nemanja Majdov…

– To je ona Srbija koja je i velika i svjetska od koje Bećiroviću klecaju koljena – naglasio je Dodik.

On je naveo da je jedinstvo Srba na ovim prostorima ideja mira, saradnje, zajednickih kulturnih vrijednosti i tradicije.

– Za Bećirovića zločinački, za nas sasvim normalan projekat. Razumijem ja njegove komplekse, korijene i potiskivanje prošlosti. No, on bi mogao da se potrudi da shvati da mi nemamo njegov problem – rekao je Dodik.

Ostavite komentar