Dodik: Rajlijevo pismo vrhunac drskosti i krajnje opasnog djelovanja

0
97

Britanski ambasador /DŽulijan Rajli/ neće uređivati šta će i kako će raditi mediji u Republici Srpskoj. Njegovo skandalozno pismo upućeno ATV-u je vrhunac drskosti i krajnje opasnog djelovanja, koje neće biti tolerisano, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik kaže da Rajli, za razliku od njegovih prethodnika koji su na dnevnoj bazi upućivali prijetnje predstavnicima Srpske, prijeti i medijima i obraća se s listom zahtjeva o tome kako bi trebalo da se izvještava o sumnjivim aktivnostima njegovog osoblja.

– Svojim opasnim radnjama u BiH, Britanci su se duboko kompromitovali i potpuno je jasno da bi ambasador želio da sve to zataška, ali ne može i neće ućutkati ni medije ni zvaničnike Srpske – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je podsjetio da su institucije Republike Srpske zbog takvog djelovanja već preduzele akcije i prekinule komunikaciju s ambasadorima čije štetno djelovanje narušava odnose među narodima u BiH i koji, kako kaže, svojim vršljanjem samo prave nered.

Dodik je pružio punu podršku pružam glavnoj i odgovornoj urednici Alternativne televizije Milijani Kos i zaposlenima na ATV-u koje je, dodaje on, bilo izloženo Rajlijevom divljanju jer nisu dozvolili da ih zastraše prijetnje, kako kaže, bahatog i isfrustriranog ambasadora, nego su profesionalno i odgovorno obavljali svoj posao.

Ambasador Velike Britanije u BiH DŽulijan Rajli uputio je pismo glavnoj i odgovornoj urednici ATV-a Milijani Kos u kojem je, između ostalog, naveo da je “zabrinut” zbog priloga ATV-a od 16. januara u vezi sa sankcijama koje je Velika Britanija uvela marketinškoj agenciji Mania jer je bila angažovana u organizaciji proslave Dana Republike Srpske.

 

Ostavite komentar