Dodik: Republika Srpska ne pristaje na samovolju nelegalnog stranca

0
79

Republika Srpska se zalaže za poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i Ustava BiH, onako kako je i napisano, a ne može prihvatiti nametanje neustavnih rješenja, poručio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Dodik je istakao da svi koji tvrde suprotno pročitaju Dejtonski sporazum i sve anekse i vidjeće koliko puta su prekršeni, ali nijednom od strane Republike Srpske.

– Ne možemo pristati na samovolju nelegalnog stranca da svojim odlukama suspenduje Ustavom propisanu obavezu parlamenta da donosi zakone – poručio je Dodik.

Predsjednik Srpske je, u retrospektivi protekle sedmice, na Instagramu podsjetio da je prisustvovao obilježavanju 25. godišnjice NATO bombardovanja SRЈ u Prokuplju, kao i obilježavanju 32 godine od prvog masovnog stradanja Srba u Sijekovcu.

– Prisustvovao sam i posebnim sjednicama Narodne skupštine Republike Srpske, na kojima smo usvojili zaključke o našem djelovanju nakon pokušaja nametanja izmjena Izbornog zakona BiH od strane lažnog Šmita, te usvojili Nacrt izbornog zakona Srpske – naveo je Dodik.

Ostavite komentar