Dodik: Skrenuo sam pažnju Ajnhorstovoj da Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom (VIDEO)

0
104

Skrenuo sam pažnju Angelini Ajnhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Majkl Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na 9. Delfi ekonomskom forumu.

– Marfi je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on to zna. Nadamo se da onaj koji dođe neće biti ni sličan Marfiju – istakao je Dodik.

Dodik je istakao da je Ajnhorstovoj saopštio i da je ugrožen status pregovarača BiH zbog djelovanja Kristijana Šmita, piše RTRS.

– Ukoliko se ne riješi to pitanje ulazimo u period eskalacije. Dodatno stvar komplikuje i rezolucija o Srebrenici, koja je otišla u Njujork bez saglasnosti Predsjedništva BiH. Oni žele da od Srebrencice naprave mit. U približno ujednačenom broju žrtava samo jedna strana ima pravo da oplakuje svoje žrtve – rekao je Dodik.

Dodik je istakao da se u Grčkoj okupio veliki broj ljudi, predsjednika država, premijera.

– Sinoć sam prisustvovao i panelu koji je imao temu perspektive Balkana, vezane za evropske integracije – dodao je Dodik.

Ostavite komentar