Dodik: Sramota za cijeli svijet što su dopustili Njemačkoj da se ovako obračunava sa Srbima

0
49

Kakvu agendu i namjere ima Njemačka vidjeli smo po rezoluciji o Srebrenici, gdje je sve ovo vrijeme tajno pravila planove kako da se obračuna sa Srpskom i Srbima, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Uvjerili smo se u ono što smo znali od ranije – da je politika koju vodi aktuelna vlast Njemačke krajnje neprijateljska prema Srbima i da nemaju namjeru da se zaustave s tim. Saracinu bi bilo bolje da poruči njemačkom kancelaru da se bavi Njemačkom i problemima koje tamo ima i koje je sam stvorio, a da nas ovdje puste na miru. Kad god su se oni angažovali, Srbi su to osjetili na svojoj koži i stradali najviše. Sramota za cijeli svijet je to što su dopustili Njemačkoj da se na ovakav način obračunava sa Srbima – dodaje Dodik.

Kako on navodi, uradili su sve da zaustave njemačke firme da ovdje ulažu, pa nisu ni u tome uspjeli.

– Svakodnevno nas bombarduju tekstovima o navodnom ratu, prijetnjama Srpske i drugim lažima da bi nas uništili i spriječili investitore da dolaze, a oni opet dolaze i ostaju, i to baš iz Njemačke. To zlo treba da zaustave njemački građani. To je zlo koje ne miruje i nanosi štetu cijeloj Evropi. Insistiranjem na ostanku nelegalnog Šmita, za kojeg i sam Saracin kaže da ga ne priznaje dio međunarodne zajednice, izazvali su najveću krizu od postanka BiH – napominje Dodik.

Kaže, da su Njemačka i Amerika glavni krivci, uz dobro poznati angažman Britanaca.

– Oni sve nas drže zarobljenim u njihovim borbama za dominaciju i uticaj na ovim prostorom, kako bi upravljali svim što imamo. Krenuli su od imovine i jasno rekli da je to cilj, a sada to realizuju kroz projekte poput rezolucije, kojima misle da će ukinuti Republiku Srpsku i samim tim olakšati upravljanje i resursima i imovinom. To se nikada neće desiti. Srpski narod neće dopustiti da nama upravlja Njemačka niti će prihvatiti bilo kakve kvalifikacije koje dolaze od Njemačke – zaključuje Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

BiH je već mrtva, a uništili su je oni koji su nas silom i sastavili

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Republika Srpska poštuje svaku žrtvu i tuguje zbog svakog izgubljenog života, svakog čovjeka bez obzira na nacionalnost, boju kože i njegova opredjeljenja, ali ne može i neće pristati na manipulacije i zatvarati oči na obmane i laži koje dolaze od onih koji su i sami doživjeli takvu bol i izgubili nekoga.

Priča o Srebrenici i obraćanje u UN Munire Subašić, ali i Emira Suljagića za kojeg svi znamo ko je i šta je, kao i tvrdnje udruženja žrtava da Republika Srpska radikalizuje situaciju imaju za cilj da se stvori atmosfera da je Srpska ta koja želi sukobe i da se inastaliraju trupe. To su potvrdili i u svom pismu, rekao je Dodik odgovarajući na pitanje Srne da prokomentariše obraćanje Subašićeve i Suljagića u UN.

Predsjednik Srpske je naglasio da je očigledno da su Nijemci došapnuli političkim predstavnicim Bošnjaka da jedino tako mogu da im završe unitaristički bosanski projakat, i dali instrukcije kako i šta da rade.

– Sramno je i tužno na koji način su iskorištene žrtve u Srebrenici. Na kraju od rezolucije neće biti ništa, jer ne postoji većinska podrška, žrtve će biti ponižene, a odnosi Srba i Bošnjaka trajno narušeni – ukazao je Dodik.

On je rekao da će Zapad postići šta je htio – da se skrene pažnja sa licemjerne politike koju vode prema drugim dijelovima svijeta gdje se vode sukobi i gdje su stradali muslimani.

– Ali, posljedice te njihove politike najviše će osjetiti BiH koja neće preživjeti. BiH je već mrtva, a ubili su je oni koji su nas silom sastavili, stalno rovareći i izazivajući nesporazume sprečavajući nas da sami donosimo odluke i kreiramo rješenja koja bi bila dobra za sva tri naroda, a ne samo jednu stranu – istakao je predsjednik Srpske.

On je rekao da su svaki dogovor domaćih političara uništili stranci, predvođeni Kristijanom Šmitom i Majkl Marfijem, jer njima, kako je naglasio, ne odgovora dijalog i rješenja koja donose legitimno izabrani politički predstavnici tri konstitutivna naroda, kao ni bilo kakav napredak BiH koji bi bio na dobrobih svih njenih stanovnika.

Ostavite komentar