Dodik: Srpska će slaviti odlazak Marfija

0
35

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da su američki ambasador Majkl Marfi i Kristijan Šmit obični prevaranti koji, kako kaže, gledaju kako da stvore nered i iza paravana dogovaraju unosne poslove.

– Prevarant Marfi pred kraj boravka u BiH pokušava da još nešto ušićari. Što nije najavio da će se sastati sa direktorom IDDEEA? I to kad ta agencija potražuje milione za opremu, opravdavajući to novim troškovima nastalim zbog Šmitovih nametanja – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On je rekao da CIK potražuje oko 140 miliona, a da se oni sada javljaju sa zahtjevima da kontrolišu izbore i ko će navodno pobijediti.

– Јasno je šta je iza cijelog procesa uvođenja novih tehnologija, da je to već dogovoren posao i da im se zbog toga toliko žurilo s nametanjima. Izbori u BiH su bili fer i pošteni i to su potvrdile sve relevantne institucije i organizacije zadužene za praćenje svih ovih godina – naveo je Dodik.

On je naveo da je “Amerika poslala najvećeg kriminalca, koji je narušio odnose s cijelom Republikom Srpskom zbog svojih sumnjivih radnji”.

– Odlazak štetočine Marfija Srpska će slaviti – istakao je Dodik.

On je naveo da Srpska Marfijev doživljava kao indirektno priznanje Amerike da je napravila pogrešan izbor što je poslala jednu takvu ličnost, koja je, kako kaže, obrukala veliku i moćnu Ameriku na najgori način.

– Srpska je spremna da s novim američkim ambasadorom koji dođe, ukoliko pokaže da poštuje Srpsku i njene institucije, otvori novo poglavlje u našim odnosima, a uvjereni smo da će se to i desiti nakon što pobijedi Donald Tramp – zaključio je Dodik.

Ostavite komentar