Dodik: Srpska stabilna i kontroliše segment bezbjednosti

0
76

Predsjednik Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ostaje stabilna i kontroliše segment svoje bezbjednosti.

Dodik je istakao da u tom pogledu Republika Srpska može da upravlja i kriznom situacijom, a da neki “autonomno donose odluke o tome da li će podignuti stepen bezbjednosti ili ne” i da je to njihov problem.

Odgovarajući na pitanje novinara o podizanju nivoa o bezbjednosti u mnogim zemljama, pa i u BiH, i o pisanju medija o postojanju terorističkih ćelija, Dodik je rekao da je poznato da ovdje postoje razne ćelije i “spavači”.

Dodik je podsjetio da je prije desetak godina sa najvišeg mjesta – Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH rečeno da je u BiH registrovano 3.500 “spavača” koji čekaju znak da nešto urade.

“Mi se trudimo da obezbijedimo da je stabilna Republika Srpska, ali ono što vidimo jeste upravo neka vrsta opasnosti za Evropu. Vidite već da se u Švedskoj vojska koristi da održi red. Postavljaju se novi granični prelazi tamo gdje su ranije ukinuti. Sve to govori da je svijet u ozbiljnom neredu”, istakao je Dodik.

On je naglasio da je na današnji dan Republika Srpska stabilna i da će ostati takva.

Dodik je rekao da se sa važnim agencijama u regionu, svijetu i Evropi razmjenjuju značajni podaci, kao i da vlada mišljenje da je svako od tih koji imaju potencijalni teroristički kapacitet pod nekom vrstom kontrole i da se lako prepoznaju.

“Ali to nikada ne možete biti sigurni i Republika Srpska će ostati posvećena. Danas smo imali važan sastanak naših ljudi iz te oblasti o onome što je njihova redovna aktivnost i da bez ikakve panike pojačamo stepen gotovosti naših struktura koje se bore protiv toga”, zaključio je Dodik.

Ostavite komentar