Dodik: Srpski narod nema dileme kad bira između slobode i ropstva

0
51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas u Jezeru da su Srbi kroz istoriuju uvijek postupali najhrabrije braneći slobodu i da srpski narod nema dileme kada bira između slobode i ropstva.

Na obilježavanju Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka, Dodik je naglasio da je sabornost srpski narod uvijek održavala složnim i jakim.

“Republika Srpska danas pokazuje odanost porema ciljevima Vojske Republike Srpske, koja se borila za svaku kuću i svaki prag i u toj borbi dala veliku žrtvu”, naglasio je Dodik i dodao da srpski narod nikad ne smije prestati sa obilježavanjem ovako značajnih datuma.

Obilježavanje Vidovdana počelo je Svetom arhijerejskom liturgijom koju je u porti Crkve Svetog velikomučenika kneza Lazara u opštini Jezero služio NJegovo preosveštenstvo episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Komanda Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka tradicionalno organizuje proslavu Vidovdana, krsne slave Vojske Republike Srpske i ovog puka.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasjedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donijela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske. Postojala je od 12. maja 1992. do 1. januara 2006. godine, nakon čega je ušla u sastav Oružanih snaga BiH.

Kroz Vojsku Republike Srpske prošlo je 210.000 boraca, a 23.801 njen pripadnik položio je život u Odbrambeno-otadžbinskom ratu za odbranu Srpske.

Vidovdan je i krsna slava parohije jezerske.

Ostavite komentar