Dodik: Svake godine iste prijetnje sa Zapada, Srbi znaju ko su i šta su

0
109

Svake godine u isto vrijeme čitamo iste prijetnje od istih ljudi i gledamo kako zvaničnici Zapada negiraju Dejtonski sporazum, osuđujući Srpsku što u skladu sa zakonima i propisima obilježava svoj dan, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Takvim radnjama i osporavanjem Republike Srpske osporavaju BiH, jer BiH bez Republike Srpske ne postoji. Ona je sastavljena od Republike Srpske i Federacije i nikada se neću umoriti od toga da svima koji se prave neupućeni u to govorim ono što piše u Ustavu i Dejtonu. Ustavni sud u BiH je političko tijelo, a sada i zvanično strana politička organizacija. Srba nema, a uskoro će ostati i bez Bošnjaka i Hrvata – istakao je Dodik.

Kako on dodaje, takav pristup ne postoji nigdje na svijetu.

– Takvo tijelo godinama se poziva na raniju praksu i odluke, umjesto na Ustav BiH. Takav pristup pravu i pravni sitem ne postoji nigdje na svijetu i naravno da ga neće prihvatiti ni Republika Srpska i to je sa stanovišta svake normalne osobe potpuno legitimno. Zakon o Ustavnom sudu i odlazak stranaca omogućiće da na prostoru BiH zaživi pravo, koje je Zapad srušio. Nismo u srednjem vijeku i sigurno nećemo dozvoliti da nas Amerikanci vrate tamo svojim neuspješnim intervencijama, uz prećutno odobrenje zbunjene Evrope. Mi znamo ko smo, znamo naša prava, kao i način da ih ostvarimo – ističe Dodik.

Dodik navodi, da su Srbi ti koji se pitaju.

– Neka to imaju na umu svi koji pokušavaju da ovdje sprovode neke svoje planove. Ovdje se neće pitati ni Britanci ni Amerikanci, nego Srbi, Hrvati i Bošnjaci, ili neće biti prostora da se bilo ko pita – zaključio je Dodik.

FBiH se održava uz upliv stranog faktora

Delegat u Domu naroda FBiH i član Predsjedništva NiP-a Aljoša/ Čampara priča o ekonomiji Srpske dok FBiH nema budzet. Naravno da nema, koliko se bave tim da naprave nešto protiv Republike Srpske, ne mogu postići da urade nešto za ljude koji žive tamo, istakao je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Dok su prijetnje Srbima sve veće, oduzima im se imovina, pljačkaju ih, oni pričaju o proslavi Dana Republike, koji nikoga ne vrijeđa, i pišu neke prijave. Republika Srpska postoji i postojaće i to je ono što oni mrze i što im zapravo smeta, a ne 9. januar – poručio je Dodik na društvenim mrežama.

On je dodao da “od tolike mržnje, ako se ne liječi, može samo još više da oboli i zauvijek umre BiH”.

– I naravno da on /Čampara/ podržava intervencije Šmita, jer bez njega ne bi nikada formirali vlast. To je dokaz da se Federacija održava samo uz upliv stranog faktora i da tamo vlada potpuno rasulo. Mogu samo da se nadaju da će tako nešto Srpska prihvatiti – istakao je Dodik.

Ostavite komentar