Dodik: Svijet je na Trgu Krajine vidio sliku ljubavi i slobode hrabrog i slobodarskog srpskog naroda

0
76

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je na sinoćnjem mitingu “Srpska te zove” u Banjaluci svijet vidio sliku hrabrog i odlučnog srpskog naroda, sliku patriota koji vole Republiku Srpsku i slobodu i koji neće da budu lažno žigosani i etiketirani ogavnom etiketom “genocidaša”.

– Etiketu “genocidnog naroda i genocidne Republike Srpske” žele namjerno i smišljeno da nam stave na čelo samo sa jednim ciljem – da nam ukinu Republiku i nametnu kolektivnu odgovornost za nešto što se nije desilo, i to ne samo nama, već i našim precima i potomcima. To je najveća smišljena uvreda koju su spremni da nam naprave, što je ponižavajuće i neprimjereno za slobodarski srpski narod koji je podnio najveću žrtvu u svim proteklim ratovima, narodu koji je bio najveća žrtva genocida – naglasio je Dodik u izjavi za Srnu.

Upitan da prokomentariše izjavu predsjednika partije “Narod i prvada” Elmedina Konakovića da je svijet sinoć vidio “neljudske nastupe” onih koje, kako je rekao, nažalost, zovu svojim komšijama i sa kojima, nažalost, dijele političku stvarnost, Dodik je odgovorio pitanjem: “Šta je bilo neljudsko!? To što smo govorili o zločinima počinjenim nad srpskim narodom u Srebrenici od naroda kojem pripada Elmedin Konaković?”.

– Јe li ‘neljudski’ to što smo progovorili o stradanju našeg naroda? Јe li ‘neljudski’ što je svijet vidio samo dijelić istine o dogođajima u i oko Srberenice – Branislava Vučetića, kome su muslimani ubili kompletnu porodicu, i koji je svijetu ispričao golgotu koju je prošao, ili je ‘neljudska’ majka Slavka Mandić, žena kojoj su muslimani ubili dvije kćerke i muža? – upitao je Dodik.

On je poručio Konakoviću da je svijet sinoć imao priliku samo da vidi ljubav, emocije, patriotizam i želju da srpski narod želi da živi u miru u svojoj Republici Srpskoj za čiju odbranu je živote dalo hiljade srpskih junaka, koja nije nikakav inat već sloboda, da žele da žive ponosni bez bilo kakvog omalovažavanja, ponižavanja, nametanja mišljenja i falsifikovanja istorijskih činjenica od političkog Sarajeva i raznih bjelosvjetskih mešetara.

– Niko nije ni sinoć, niti bilo kad negirao nešto što se nije desilo, jer čega nije bilo ne može se ni negirati. Sinoć smo po ko zna koji put rekli da se u Srebrenici desio veliki zločin i svi ljudi na Trgu Krajine su odali poštu svim stradalima, izrazili pijetet i saučešće njihovim porodicama. Da li je to ‘neljudski’, gospodine Konakoviću!? Mi to nikada nismo doživjeli od vas u Sarajevu, vi ste ti koji negirate srpske žrtve i od zločinaca pravite heroje – naglasio je Dodik.

Dodik je rekao, ako muslimani mogu i hoće da ignorišu srpske žrtve, da ih olako izbrišu gumicom sa papira, on to ne može, niti ima pravo na tako nešto.

– Ni kao čovjek, ni kao Srbin, ni kao predsjednik Republike Srpske neću, ne mogu i ne smijem da zaboravim žrtvu svojih predaka radi budućnosti svojih i naših potomaka i radi Republike Srpske, a vama u Sarajevu ostavljam da radite po svojoj savjesti – istakao je predsjednik Republike, dodavši da izdajnik nikad nije bio, niti je ikada bio spreman za izdaju, niti je izdaja vlastitog naroda njegova opcija.

O tome šta je svijet vidio sinoć, rekao je Dodik za Srnu, ipak, najviše govori Konakovićeva izjava da, kako je rekao, nažalost, nas zove svojim komšijama i da, nažalost, sa nama dijeli političku stvarnost.

– Time je Elmedin Konaković sve rekao, i previše. Bio je otvoren i direktno nam poručio da mu je žao što smo mi, Srbi njihove komšije. U tome i jeste suština svega – Elmedin Konnaković i slični njemu u Sarajevu voljeli bi da nas nema i da je BiH cijela njihova, unitarna, muslimanska, centralizovana, a to malo Srba što bi ostalo da postanu građani trećeg, četvrtog reda, kao što su sada u Sarajevu. E, u tome je razlika između vas i nas, Dino Konakoviću. Mi želimo dejtonsku BiH, da živimo jedni pored drugih u dva entiteta, poštujući dejtonsko uređenje BiH, a vi bi da BiH bude muslimanska, ni srpska, ni hrvatska, i da umjesto domaćih političara sudbinu ovog naroda određuju stranci. To nikada nećemo dozvoliti, jer Republika Srpska je vječna, kao što je vječan i srpski narod – zaključio je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Ostavite komentar