Dodik: “Trojka” svojim izjavama pokazuje da zastupa američke i britanske interese

0
60

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da “trojka” svojim izjavama pokazuje da zastupa američke i britanske interese, dok Srpska želi da odluke koje se donose budu u interesu svih ljudi, a ne stranaca, i zato je pitanje da li SNSD uopšte ima o čemu da razgovara s predstavnicima sarajevskih stranaka.

Istakao je da predstavnici sarajevskih stranaka očigledno rade po instrukcijama svojih staratelja, a ne u interesu ljudi koji žive u BiH.

Dodik kaže da informacija da se američki državni sekretar obraća ministru spoljnih poslova BiH /u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću/ i od njega direktno traži da obezbijedi da se realizuje projekat južne interkonekcije, i to što prije, jasno pokazuje kako su agilni kada je u pitanju njihov interes i da je pravi smisao cijelog cirkusa sa Šmitom da bude njihov lični zastupnik i omogući da se preko njega potpuno ovlada resursima BiH.

– To rade i Britanci, rade i Amerikanci, i pitanje je šta ćemo ovih dana još čuti u kakve kriminalne aktivnosti su umiješani visoki zvaničnici u BiH, a sve po nalogu Zapada. I sad neko treba da povjeruje da je to sve zato što žele da zaštite BiH od uticaja Rusije, zato će gurnuti svoj plin po cijeni tako povoljnoj da im se zanebesa u Federaciji, baš kao i Evropi. I to je njihova pomoć i politika mira, poštovanja Dejtona i suvereniteta? Ti Amerikanci stvarno misle da smo nepismeni i da niko ne zna da sabere koliko su dva i dva, i zašto rade to što rade, da štite svoje interese. – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Ističe da tamo gdje ne mogu nekoga da potplate, kao što nisu uspjeli nas u Srpskoj, tu ulaze silom. Onda kažu – pravo je okej, ali ako nam se suprotstavite, mi ćemo donijeti političke odluke. A njihove političke odluke i rezultate tih odluka gledamo svuda u svijetu i tu njihovu silu.

– Mi kažemo ne tom nasilju i svi u Srpskoj borimo se s njihovim pritiskom i prijetnjama jer smo istrajni da sačuvamo imovinu Republike Srpske. Način da ovladaju tom imovinom je da nam sruše institucije da bi mogli da kontrolišu sve i svakoga u Srpskoj i rade šta god im je volja – rekao je Dodik.

Ističe da može garantovati da to nikada neće vidjeti i da ćemo, kako kaže, se svim pravnim sredstvima boriti i nećemo dozvoliti da neki ilegalac dijeli imovinu Republike Srpske nekim Britancima, Amerikancima i bilo kome drugom.

– “Trojka” svojim izjavama pokazuje da zastupa američke i britanske interese. Republika Srpska stalno ponavlja da želi da se dogovara s Federacijom i s njenim izabranim predstavnicima, a ne sa strancima, i danas stojim pri tome. Želimo da odluke koje se donose budu u interesu svih ljudi, a ne stranaca. “Trojka” će reći da li su od naroda u BiH važniji interesi stranaca, da li smiju da im se usprotive ili su im već zaprijetili da će dovesti u pitanje njihov legitimitet, koji i jeste upitan, ako ispoštuju dogovoreno – zaključio je Dodik.

Ostavite komentar