Dodik: U normalnim zemljama se zakoni donose u parlamentu

0
40

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se u normalnim zemljama zakoni donose samo u parlamentu i sudi po tim zakonima, ali ako se lična volja stranca samozvanca smatra zakonom, onda će tražiti da mu se za nepoštovanje te volje sudi u kafani.

“U normalnim zemljama zakoni se donose u parlamentu i samo u parlamentu. U normalnim zemljama u sudu se sudi po tim zakonima i samo po tim zakonima. Ako je u BiH donošenje zakona izmješteno iz parlamenta, logično je da i suđenje bude izmješteno iz sudnice”, naveo je Dodik na društvenoj mreži “Iks”.

Ako se lična volja stranca samozvanca donesena u ljetnikovcu smatra zakonom, Dodik je naveo da će onda tražiti da mu se za nepoštovanje te volje sudi u kafani.

“Ako je neko riješio da od BiH napravi nenormalnu zemlju, onda neka bude nenormalna do kraja. Ako je ludilo, neka bude totalno. Ako neko od BiH pravi cirkus, neka bude kompletan. Za sve ovo, kako rekoše bošnjački političari, BiH je dobila snažnu i nedvosmislenu podršku. Nećemo se valjda, što su govorili komunisti, `držati zakona i Ustava, k’o pijan plota`”, naglasio je Dodik.

Pred Sudom BiH za danas je zakazan pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita.

Ostavite komentar