Dodik upitao Bošnjake: Na čemu mislite da gradite BiH – na mržnji i neprijateljstvu prema Srbima?

0
83

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik upitao je danas bošnjački narod na čemu misli da gradi BiH – na mržnji političara koje je izabrao i na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji.

– Poslije 30 godina mislio sam da nema izjave, stava, ponašanja koji me mogu iznova iznenaditi. I prevario sam se. Histerija, mržnja, zloba, koje su posljednja dva dana dolazile iz Sarajeva, prevazišle su sve do sada viđeno – naveo je Dodik na društvenoj mreži Iks.

On kaže da ga je porazilo odsustvo i mrve pijeteta i saosjećanja prema srpskim žrtvama iz Drugog svjetskog rata i građanskog rata u BiH.

– Iskoristiću priliku da pitam sve strane diplomate u Sarajevu: Kako ste se osjećali kao ljudi pred tolikim izlivima mržnje? Iskoristiću priliku da pitam bošnjački narod: Na čemu mislite da gradite BiH? Na mržnji političara koje ste izabrali? Na konstantnom neprijateljstvu prema Srbima, Republici Srpskoj i Srbiji? – upitao je Dodik.

On je istakao da nikada nikog nije mrzio i da žali za svakom žrtvom i saosjeća sa svačijim bolom.

– Rane moga naroda najviše me bole i razumijem da i vas najviše bole rane vašeg naroda. Zato se pitam, zar je moguće da, poslije svega, ne možemo pronaći ni trunku saosjećanja i razumijevanja jedni za druge? – naveo je Dodik.

On je naglasio da učestvovanje kadeta Vojske Srbije u komemoraciji žrtvama Kozare nije bilo ništa drugo nego čin pijeteta prema svim nevino stradalima.

– Sramotno je da se na to odgovara mržnjom i klevetama, umjesto saosjećanjem i poštovanjem prema žrtvama koje su nastradale zbog fašističkog terora. Razmislite o tome, ako želite istinski mir i suživot u Bosni i Hercegovini – poručio je predsjednik Srpske.

Ostavite komentar