Dodik: Uskoro prijedlog razgraničenja sa FBiH

0
64

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će biti finalizovan prijedlog u kojem će biti predloženo političko razgraničenje sa Federacijom BiH, te da će jednog dana raspad BiH postati činjenica.

– Amerikanci bez obzira koliko bi bili zli, napravili su granicu između entiteta i postavili tu liniju da ne moramo da se svađamo oko nje – rekao je Dodik za Avaz televizuju.

On je podsjetio da je Evropa, koja je na početku pokušavala da spase Јugoslaviju, na kraju prva podržala njen raspad.

– Јednog dana će raspad BiH postati činjenica uz ogromne napore stranaca koji tu nešto čine. Bošnjaci su pogriješili zato što nisu kao najveći i najodgovorniji narod u BiH sa Srbima i Hrvatima vidjeli kako dalje i šta treba. Mislim da griješe ako misle da BiH može biti uspješna bez neke vrste zadovoljenja Srba i Hrvata – naveo je Dodik.

Predsjednik Srpske je naglasio da nije ni za kakvo drugo razdruživanje, osim za mirno.

– Politički i teritorijalno se razdružimo. Ostaće tri do pet godina monetarni i fiskalni sistem. Odvojićemo dvije službe da se stalno ne bi pričalo šta kome pripada od ovih indirektnih poreza. Ostaje konvertibilna marka i mehanizam dogovaranja između strana Republike Srpske i Federacije BiH – pojasnio je Dodik.

On je ukazao da trenutno stanje ne vodi nigdje, jedino u eskalaciju nekih problema, poručujući da Srbi neće ratovati, ali da će se braniti, u što niko ne treba da sumnja, jer se u istoriji nisu povlačili.

Ostavite komentar