Dodik: Vjera u vaskrsenje utvrđuje u istini da zlo nema posljednju riječ

0
56

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predstojeći Vaskrs i istakao da vjera u vaskrsenje u današnjim okolnostima jeste ono što svakodnevno čovjeka snaži i utvrđuje u istini da zlo nema posljednju riječ.

U čestitki povodom najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa Njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima, Dodik je poželio da ovo praznično vrijeme dočekaju i provedu u duhu vjekovne tradicije srpskog naroda.

– U okolnostima u kojima živimo, vjera u Vaskrsenje, u dobro i pravdu jeste ono što treba da nas svakodnevno snaži, te da nas utvrdi u istini da zlo nema poslednju riječ – istakao je predsjednik Republike.

On je ukazao da svi pravoslavni praznici, svakako i Vaskrs, upućuju na porodične vrijednosti koje okupljaju i koje su srpski narod održale.

– Sabrani u hramovima i u toplini naših domova, sjedinjeni u ljepoti komšijskih i prijateljskih odnosa, stičemo ličnu i kolektivnu snagu. Stoga, neka Vaskrsenje Hristovo svima donese tako potrebnu radost i utjehu. Hristos vaskrse – Vaistinu vaskrse – naveo je Dodik

SPC proslaviće sutra Vaskrs, najveći hrišćanski praznik.

Ostavite komentar