Dodik: Vukanovićev zadatak je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku

0
64

Zadatak lidera Liste za pravdu i red Nebojše Vukanovića je da galamom zaustavi sve što je korisno za Republiku Srpsku, ali on ne može da napravi ništa, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Nebojša Vukanović je politički klovn i korisni idiot. Tako tvrdi američka obavještajna zajednica. Nije on taj kapacitet, ali i Amerikancima treba korisni idiot, bar da riče – naglasio je Dodik u objavi na Iksu.

Istakao je da Vukanović uživa punu slobodu u Srpskoj, kao i svaki građanin.

– Ima svu slobodu za svoje performanse, kojima nastoji nešto da blokira i da plasira američke laži. Srpska je stabilna i glavni zadatak vlasti je da obezbijedi da se svaka osoba osjeća bezbjedno – izjavio je Dodik.

Naveo je da institucije to garantuju svima, pa tako i Vukanović.

– Ako se već upustio u priču da se politički obračunava s nekim ko je za Srpsku nešto napravio, trebalo bi da podnese da čuje i malo istine u NSRS ili na bilo kom drugom mjestu. U svakom slučaju, njegovo pravo da politički djeluje nikada nije bilo ugroženo ili dovedeno u pitanje, ali njegove namjere i ciljevi su da zgadi sve i za tuđe interese ruši Republiku Srpsku – kaže Dodik.

Dodik je rekao da je Vukanović neko ko šuruje sa strancima protiv svoje zemlje, Republike Srpske, samo da bi se dočepao pozicije.

– I u tom šurovanju neki su, poput Vukanovića, dospjeli, ni manje ni više, do uloge korisnih idiota. Ili, kako to Ameri kažu, korisnih budala – zaključio je Dodik.

 

Ostavite komentar