Domagoj Margetić štrajkuje glađu ispred Ambasade Srbije u Hrvatskoj

0
248

Hrvatski istraživački novinar Domagoj Margetić, objavio je u ponedeljak 9. oktobra, na svom X nalogu da stupa u štajk glađu ispred Ambasade Srbije u Zagrebu.

Kao razlog za štrajk glađu Margetić navodi to što mu Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i Aleksandar Vulin, direktor BIA, ne dopuštaju da uđe u Srbiju.

Ispred srpske ambasade u Hrvatskoj, Margetić je okačio plakat sa svojom fotografijom preko koje su prelepljeni natpisi „Ko je ubio Vladimira Cvijana?“ i „Ko je ubio Olivera Ivanovića?“.

Podsetimo, Domagoj Margetić je uhapšen 15. juna na graničnom prelazu Batrovci kada je krenuo na promociju svog najnovijeg izdanja knjige „Krvave balkanske milijarde“, koja je trebalo da bude održana u beogradskom Medija centru.

Margetić je na promocije knjige trebalo da predstavi i istraživanje dokumentacije nekadašnjeg visokog funkcionera Srpske napredne stranke (SNS) Vladimira Cvijana.

Za zabranu ulaska u Srbiju direktno je okrivio predsednika Aleksandra Vučića, optuživši ga da se upravo plaši do „onoga što mu je ostavio Cvijan“.

(Danas)

Ostavite komentar