DPS najavio inicijativu za smjenu Mandića zbog isticanja trobojke u svom kabinetu

0
41

Najuticajnija opoziciona Demokratska partija socijalista (DPS) najavila je danas podnošenje inicijative za smjenu predsjednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića, čim procijene da postoji šansa za njenu realizaciju.

To je saopštio šef Kluba poslanika DPS Crne Gore Andrija Nikolić i kao razlog naveo jučerašnje isticanje trobojke prilikom prijema mitropolita SPC Joanikija u svom kabinetu, čime je, kako tvrdi, Mandić pokazao da radi za interese druge države.

„Da je parlamentarna većina poštovala zakon, Andrija Mandić nikad ne bi mogao ni postati predsednik Skupštine Crne Gore, jer nema legalno državljanstvo Crne Gore“, tvrdi Nikolić.

Nikolić tvrdi i da je Mandić već, kako navodi, u izbornom štabu SNS-a u Beogradu nakon izbora 17. decembra, pokazao da radi za interese druge države.

“Od dana stupanja na visoku državnu dužnost unižava Crnu Goru, slika se kao deo izbornog štaba političke partije svog poslodavca u drugoj državi, a juče i isticanjem ove zastave pokazuje da on sedi u Parlamentu Crne Gore, ali da tamo radi za interese druge države. Te Mandićeve parlamentarne aktivnosti pohvalio je i njegov gost”, naveo je Nikolić.

Za Nikolića nema, kako kaže, nikakve dileme da je nezakonitim uvođenjem druge zastave u svoj kabinet, pored državne, kao i porukom da je crkva stvorila Crnu Goru, Mandić želio da pretvori “hram crnogorske demokratije u bastion velikosrpskog nacionalizma”.

Nikolić smatra da je sve pomenuto dovoljan razlog da se zatraži smjena Mandića i da za to glasaju i oni koji su ga izabrali.

“Mi ćemo tu inicijativu podneti, veoma brzo, u trenutku kada procenimo da postoji šansa za njenu realizaciju”, naveo je Nikolić.

Ostavite komentar