Dragičević: Neuki Isak nekada punio rubrike crne hronike, a sada može “hit izjava”

0
63

Šef Kabineta predsjednika Republike Srpske Danijel Dragičević izjavio je da između Republike Srpske i Federacije BiH (FBiH) postoji jasna granica za stvarnu i mjesnu nadležnost svih entitetskih institucija, pogotovo ministarstava unutrašnjih poslova, što bi svaki policajac trebalo da zna, a posebno neko ko obavlja poslove ministra unutrašnjih poslova FBiH.

“Jasni su nam apetiti i želje federalnog ministra Rame Isaka, i ne samo njegovi, već većine u FBiH, da bi vrlo rado hapsili po Republici Srpskoj, a posebno predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, međutim te želje im se neće ostvariti”, istakao je Dragičević za Srnu.

On je ukazao da očigledno Isak, po nalogu što domaćih, što stranih mentora, pokušava ponovo da vrati na sto priču o reformi policije i prenosu nadležnosti sa entiteta na nivou BiH.

“Političko Sarajevo, Pedi Ešdaun i drugi visoki predstavnici nikada nisu prežalili kategoričnu, odgovornu i mudru odluku političkih predstavnika Republike Srpske, na čelu s predsjednikom Miloradom Dodikom, da ne dozvole prenos nadležnosti i ukidanje Ministarstva unutrašnjih poslova i Policije Republike Srpske”, naglasio je Dragičević.

On je istakao da Isakove izjave imaju samo huškačko-političku dimenziju s ciljem ubjeđivanja javnosti da je on sila i da može da hapsi svuda, pa i po Republici Srpskoj, a ne može ni u FBiH.

“Prvo neka pročita Dejtonski mirovni sporazum, zatim nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova na čijem je čelu, i kantonalnih ministarstava, pa neka izlazi u javnost, jer ovakvim izjavama samo pokazuje neukost i neznanje. A za početka bih mu savjetovao da obezbijedi jedinstvene policijske uniforme policajcima na području FBiH. Ako je željan hapšenja, Isak ima dovoljno, čak i previše, posla u entitetu u kojem živi i radi, samo što je to nadležnost kantonalnih ministarstva, a Republiku Srpsku i njenog predsjednika neka ostavi na miru”, poručio je Dragičević.

On je dodao da je aktuelni ministar unutrašnjih poslova nekada u medijima punio rubrike crne hronike, a sadašnjim izjavama može komotno rubriku “hit izjava”.

Ostavite komentar