DUŠKO IVIĆ (DNS): Prijedorčani će zaustaviti novi pokušaj prodaje Rudnika Ljubija tajkunima

0
91

Aktuelna korumpirana vlast ponovo pokušava da otme milionske rezerve rude željeza u Rudniku željezne rude Ljubija od građana Srpske i preda u ruke tajkuna. Jedina šansa za opstanak Srpske su prirodna bogatstva! Bili smo svjedoci 2017. godine DNS-ove borbe u NSRS protiv predaje državnih akcija RŽR Ljubija tajkunu. Tad smo uspjeli, zahvaljujući podršci poslanika u NSRS, koji su iskrene patriote Republike Srpske, zaustaviti predaju rudnika u ruke tajkuna – kaže dr Duško Ivić, potpredsjednik DNS i šef Kluba poslanika te stranke u NSRS.

– Podsjećam javnost da su tada za prodaju glasali i poslanici SNSD i SP, a sadašnji predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, iako je u tom trenutku bio član DNS i bio dužan da glasa protiv prodaje, je bio suzdržan – poručio je Ivić, saopštio je DNS.

On je rekao da je danas na vlasti isto to korumpirano rukovodstvo koje i danas rasprodaje sve što je srpsko.

– Tada je o prodaji akcija državnog kapitala odlučivala Narodna skupština Republike Srpske jer je rudnik bio na listi strateških preduzeća i NSRS je mogla spriječiti tu kriminalnu prodaju. Međutim, korumpirana vlast ne miruje i traži nove načine kako da rasproda sve prirodne resurse, što je po njih dobar biznis, a po narod propast. Tako je Vlada RS skinula RŽR Ljubija s liste strateških preduzeća i sada može krčmiti prirodna bogatstva rudnika kako želi i prodati ga onom kome želi – ističe Ivić.

On je upitao zašto se opet ide na prodaju RŽR Ljubija, a ne na pokretanje proizvodnje što je ujedno i bio jedini uslov DNS za prodaju akcija.

– DNS zahtjeva da se u rudniku pokrene proizvonja rude, da se otvore nova radna mjesta i na taj način otvore perspektive za život građana Ljubije i cijele regije. Opet se pokušava mimo očiju javnosti prodati rudarski gigant, najbitnije strateško preduzeće prijedorske regije – poručuje Ivić i nastavlja:

-Zašto Vlada ne vrati RŽR Ljubija na listu strateških preduzeća Republike Srpske, pa da o prodaji odlučuje i raspravlja NSRS? Tada bi znali da li Vlada ima dobre namjere. Vidimo da je poslije blokade prodaje rudnika neko ispitivao zalihe rude u RŽR Ljubija, ali ne znamo ko je to radio i odakle pravo nekome da ispituje ako je rudnik zatvoren. Zasto neko želi preuzeti rudnik ako, kako kažu, rude više nema i da je rudarenje završeno.

Ivić je rekao da građani moraju znati da se geološke karte rezervi rude RŽR Ljubija kriju.

– Zašto Vlada ne objavi koje su rezerve rude željeza u rudiku RŽR Ljubije i zašto se to krije? Krije se jer se žele milionske rezerve rude dati u bescjenje. Upravo zbog ogromnih rezervi rude u rudnicima Ljubija tražimo da se rudnik Ljubija vrati na listu strateških preduzeća kako bi u NSRS zaštitili prirodna bogatstva Srpske. Građani prijedorske regije neće sjediti skrštenih ruku nećemo dozvoliti prodaju najvećeg prirodnog bogatstva tek tako, borićemo se svim sredstvima dok se proizvodnja u RŽR Ljubija ne pokrene, to je jedino pravedno i pravo rješenje za građane Ljubije i cijele regije – zaključio je Ivić.

(vijesti365.com)

Ostavite komentar