E ovo se zove objektivno

0
62

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik pozvao je u nedjelju na ujedinjenje tog bosanskohercegovačkog entiteta sa Srbijom ustvrdivši kako za to postoji plebiscitarna potpora Srba s obje strane Drine a na ruku takvim planovima idu i promijenjene okolnosti u svijetu.

Dodik je to kazao u govoru održanom na akademiji u Banjoj Luci u povodu 9. siječnja koje u RS obilježavaju kao dan entiteta unatoč presudama Ustavnog suda BiH koji je ocijenio kako je to neustavno jer podsjećanje na taj datum iz 1992. godine diskriminira Hrvate i Bošnjake jer je tada počeo njihov masovni progon s teritorija koji je Daytonskim sporazumom pripao RS.

Ovako o jučerašnjem danu piše HINA i gotovo svi mediji u RH tvrdeći da je dan kada je proglašena RS dan početka progona Hrvata i Srba s tog teritorija.

Gledali smo danas Faktograf i ostale medije hoće li ispraviti ovu informaciju no ne vidjesmo ispravki netočnog navoda.

A progon ne samo da nije počeo nego su se Karadžić i Alija kao i predstavnici Hrvata još dugo vremena sastajali sve dok zapravo nije počeo rat, kad su počeli i progoni.

Štoviše čak su bili postigli i dogovor o trajnom miru koji se zvao Lisabonski sporazum

Taj sporazum obara Amerika i tek tada, nakon referenduma o neovisnosti BIH, u kojem su Srbi preglasani, a mirovni plan odbačen, iako je bio uvjet tog istog referenduma, počinje rat. I progoni na obe strane.

S obzirom na procent prognanih prema današnjoj medijskog logici FBIH se trebala nazivati genocidnijim dijelom BIH. Posebno njenih 23% koji su u ratu bili pod kontrolom Al Qaede.

Stoga molimo urednike hrvatskih medija. Ne dezinformirajte javnost da je progon na tlu RS-a počeo s proglašenjem RS-a ,Na dan proglašenja nema niti jednog krivičnog djela protiv Nesrba na tlu RS. Dok zločini nad Srbima od strane građana Bosne već postoje. Eno ih u Sisku, i počinila ih je Handžar divizija već 1991 i to pod upravom SDA Sarajevo. Čisti nepresuđeni UZP u drugoj državi. Uz naravno pomoć “naše braće s Istoka”. koju je također dovukla Amerika u BIH.

Sa stajališta zločina 9.1. 1992 nije uopće sporan koliko svi datumi nakon zločina. Stoga pripisivati Srpskoj da je nastala u Daytonu i tražiti od nje neki datum iz 1995 je glupost.

Međunarodnim ugovorom u Daytonu zaraćene strane su se priznale, priznale su svoje ustave, koncept federalizma je pobijedio koncept unitarizma. Međusobnim priznanjem Ustav RS kao i Ustav FBIH postali su ustavi entiteta dok je Ustav države nastao nakon njih. Oba BH entiteta imaju ustave koji su pisani kao ustavi država.

Te dvije države ulaze u konfederaciju. BIH nastavlja svoje postojanje s izmjenjenom unutarnjom strukturom i putem Aneksa 4.

Sve što se dogodilo nakon toga jeste nasilje OHR-a, gaženje mirovnog sporazuma i pljuvanje u lice žrtvama u BIH. Jer igra s Daytonom je igra s patnjom ovog naroda.

Netko je odlučio da nismo dovoljno patili i da trebamo još. Zato pucaju u Dayton.

Molimo u svakom slučaju urednike hrvatskih medija da  budu korektni i da prestanu pisati kako je progon Hrvata i Bošnjaka počeo 9. siječnja 1992? Nije. Kao što ni progon Srba s teritorija FBIH nije počeo proglašenjem FBIH ili referendumom iz 1992.

Osim toga bilo bi korektno napisati da je prvi zločin na teritoriju današnje RS počinio HOS ubačen iz Hrvatske. Mjesto se zove Sijekovac. A u zločinu je su sudjelovali katolici i muslimani.

Pitajte Sijekovčane što kažu na vašu tezu da je progon Bošnjaka i Hrvata počeo s 9.1. 1992.

Prvi zločini i progoni na teritoriju RS-a potpuno su usklađeni s američkim projektiranjem rata u BIH i počinju nakon referenduma kojim su Hrvati i Bošnjaci protuustavno preglasali Srbe i otcijepili ih od Srbije, potom su Bošnjaci odbili i mirovni plan koji je već ranije bio potpisan. Srbi su u rat ušli s već jednim velikim zločinom nad Srobom – Sijekovac i s činjenicom da su prevareni, i na referendumu i u Lisabonu.
To su činjenice. Budimo toliko korektni pa im pogledajmo u oči. Kao i svojim logorima i zločinima.

Bošnjačka strana tvrdi da je jedina nevina u ovom ratu.

Mi nismo Bošnjaci. Mi tvrdimo da nismo nevini u ovom ratu. Ali isto tako tvrdimo da Srbi nisu jedini krivci u ovom ratu. Štoviše , našem narodu, u nekim situacijama rata, dok je Tuđman s Alijom jeo kavijar po Zagrebu ili Braču, Srpska vojska bila je jedini spas. Pitajte izbjeglice Lašve i Lepenice koji su spašeni 1993 upravo od strane vojske RS.

Svim građanima RS-a posebno našim Hrvatima  koji imaju čast živjeti u entitetu kojim predsjedava Dodik, želimo još jednom čestitai Dan RS-a! Budite ponosni na Stjepana Prvomučenika vašeg i našeg zaštitnika. Pod zaštitom tog sveca palo je moćno Osmansko carstvo. Past će i OHR i Austrija.  I ne slušajte Komaricu. Dosadan je.

Samo ustrajno!

(poskok.info)

Ostavite komentar