„Ekonomik Group“ iz Srebrenice obilježio četiri godine uspješnog rada

0
811

Kompanija „Ekonomik Group“ iz Srebrenice obilježila je u subotu četiri godine uspješnog rada.

Proslavi su između ostalih prisustvovali Vjekoslav Petričević, ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske, Mladen Grujičić, načelnik opštine Srebrenica, Aleksandar Softić, pokrajinski sektretar za razvoj i međuregionalnu saradnju u Vladi Vojvodine.

Tokom prethodne četiri godine ova kompanija koja se bavi proizvodnjom višenamjenskih kontejnera bilježi rast u proizvodnji, zapošljavanju novih radnika, ali i proširenje usluga.

Bojan Rankić, direktor kompanije „Ekonomik Group“ je rekao da se trenutno na mjesečnom nivou proizvede od 120 do 150 kontejnera.

„Kada smo počeli u Srebrenici plan je bio da zaposlimo 25 radnika. Ubrzo sam uvidio i vjerovao da imamo izuzetne mogućnosti da rastemo što se nakon četiri godine i pokazalo. Sad imamo više od 140 radnika, od čega više od 120 u Srebrenici i 20 u sestrinskim firmama koje smo pokrenuli u Srbiji, a koje nude i druge usluge kojim želimo da budemo konkurentni na tržištu“, kazao je Rankić.

Borislav Kapetanović, menadžer prodaje za evropsko tržište kaže da su kvalitetne proizvode iz preduzeća „Ekonomik Group“ prepoznale i velike svjetske kompanije sa kojima sarađuju.

„'Ekonomik Group’ je ponosan što za četiri godine postojanja svoje proizvode plasira na tržište EU, to su prije svega Hrvatska, Austrija, Njemačka i Slovenija. Usavršili smo proizvodnju, prilagodili naše proizvode svim normama koje se traže u EU tako da od sljedeće godine očekujemo još veći izvoz“, kaže Kapetanović.

Zajedničkim druženjem, nagradama za najbolje radnike, te priznanjima i zahvalnicama za istaknute pojedince, firme i institucije svečano je obilježen četvrti rođendan ove firme.

Kapetanović je istakao da „Ekonomik Group“ svake godine nagrađuje najvjernije.

„Svi smo mi zaslužni za razvoj firme, ali ovogodišnju novčanu nagradu firme dobiće: Darko Krunić, Goran Milosavljević, Radisav Zekić, Nedeljko Ilić, Miroslav Kovačević, Ivan Zekić, Marko Nikolić, Ramiz Bećirović i Stojan Milinković“, rekao je Kapetanović.

On je istakao da „Ekonomik Group“ ne pomaže samo svoje zaposlene nego učestvuje i u humanitarnom radu, pomaže sportske kolektive ali i izgradnju vjerskih objekata.

„Početkom godine u saradnji sa Vladom RS i gradom Beogradom donirali smo kontejnere za 10 porodica koje su nastradale od zemljotresa u Glini, Petrinji i Kozarskoj Dubici. U 2021. godini smo pomogli u obnovi i rekonstrukciji na desetine crkvi i manastira širom Srpske i Srbije. Sponzorisali smo FK ‘Rudna Glava’, te bokserski klub ‘Soko’ Zvornik, kao i košarkaški klub ‘Borac’ Zemun. Takođe smo kupili novogodišnje paketiće za KC u Srebrenici“, rekao je Kapetanović.

Kako je istakao, pomagaće i dalje, kad god to budu mogli, u skladu sa svojim mogućnostima.

„Ponosni smo i zadovoljni našim uspjehom, za koji su zaslužni i naši partneri, kompanije sa kojima smo imali u 2021. godini izuzetnu saradnju kao i sa kupcima, kooperantima i dobavljačima. Tim povodom uručujemo zahvalnice sledećim kompanijama: Konstrukcije Kruševac, Yumco AD Vranje, Tenge, EUROMIX Srebrenica“, navodi Kapetanović.

Dobitnici Ekonomik plakete su Vlada Republike Srpske i opština Srebrenica, koji su prepoznali ovu kompaniju kao pouzdanog partnera u razvoju privatnog biznisa i zapošljavanja u ovoj regiji.

Petričević je ispred Vlade RS primio posebno priznanje i tom prilikom rekao da je ova kompanija pozitivni primjer razvoja privatnog sektora, te da će uvijek rado sarađivati i podržavati ovakve kompanije.

Načelnik Grujičić je nakon uručenja najvećeg priznanja ove kompanije rekao da je „Ekonomik“ izuzetno važan za Srebrenicu jer zapošljava veliki broj ljudi, te da će ova opština u narednom periodu omogućiti da se firma razvija.

Prisutne je zabavljao pjevač Željko Šašić.

(Aldijana Mirković)

Ostavite komentar