Fjodor Jemaljanenko dolazi u Srbiju

0
85

Jedan od najvećih svjetskih boraca, višestruki šampion u kombat sambu i ambasador FIAS (Svjetske sambo federacije) Fjodor Jemaljanenko specijalni je gost Evropskog prvenstva u sambu, koje će se od 9. do 12. maja održati u Novom Sadu.

Radi se o čovjeku koga smatraju jednim od najvećih MMA boraca u istoriji.

U pitanju je borac čije je borbe godinama zdušno pratio sam Vladimir Putin, a sam Fedor nije skrivao fascinaciju likom i djelom svog predsjednika. Nekoliko puta je Putin lično ulazi u ring i davao odličja Jemaljanenku. Čak su neki pisali da je Jemaljanenko praktično postao i prijatelj sa predsjednikom Putinom.

Kako su saopštili organizatori, tokom posjete Srbiji Jemaljanenko će održati predavanje studentima novosadskog Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje, kao i pokazni trening učesnicima Evropskog prvenstva i predstavnicima različitih vrsta borilačkih vještina.

Dan prije početka takmičenja čuveni ruski borac će posjetiti Hram Svetog Save, poslije čega će održati konferenciju za medije u Beogradu.

Na Evropskom prvenstvu u sambu očekuje se učešće boraca iz 30 zemalja.

Za takmičare u kombat sambu Evropsko prvenstvo će biti jedan od kvalifikacionih turnira za Svjetske igre koje se održavaju 2025. godine u Čengduu (Kina).

Ostavite komentar