Forenzičari otkrili čime se otrovao mladić u Rijeci: Stigli nalazi vještačenja

0
28

Centar za forenzička ispitivanja i vještačenja “Ivan Vučetić” objavio je rezultate vještačenja uzorka pića nakon kojeg je 19-godišnjak završio u bolnici s teškim oštećenjem jednjaka.

– Na osnovu utvrđenog hemijskog sastava može se zaključiti da se radi o nekom sredstvu za pranje i/ili odmašćivanje – navodi se iz Centra.

Rezultati vještačenja tečnosti iz čaše koju je konzumirala hospitalizovana osoba podudara se u fizičko-hemijskim svojstvima s tečnošću iz bočice bezalkoholnog pića s ukusom borovnice i nara koja mu je bila poslužena, dok je analizom utvrđeno da se radi o jako alkalnim vodenim smjesama (pe-ha=13,6).

– Nadalje, u 20 nespornih staklenih bočica istog pića primljenih u originalnom pakovanju, utvrđeno je da sadrže prozirne tečnosti čiji je pe-ha 3,5 što odgovara pe-ha vrijednostima ovakvih vrsta napitaka – dodaje se.

U vezi sa prvim prijavljenim događajem na području PU zagrebačke od 7. novembra, takođe je dovršeno vještačenje tečnosti iz plastične boce bezalkoholnog pića, te je utvrđeno kako tečnost iz bočice ima pe-ha vrijednost 2,59.

– To je takođe uobičajeno za ovu vrstu pića, te u tečnosti nisu detektovani spojevi koji bi bili neuobičajeni za ovu vrstu pića – objavila je policija.

Izvor: rt.rs

Ostavite komentar