General Gojko Knežević preuzeo dužnost načelnika Zajedničkog štaba

0
36

General Gojko Knežević preuzeo je danas dužnost načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH od Senada Mašovića.

Knežević je rekao da je najvažniji uspjeh prethodnog generalskog kora što u mnogo izazovnih misija nije bilo ljudskih gubitaka i istakao da će u vrhu prioriteta novog generalskog kora biti nastavak učešća u operacijama podrške miru, kao i nastavak deminiranja i pomoć civilnom stanovništvu.

– Radiće se i na unapređenju uslova života pripadnika Oružanih snaga BiH, kao i građenju povjerenja u multinacionalnim oružanim snagama, kakve su u BiH. Među prioritetima će biti i jačanje regionalne saradnje – naveo je Knežević.

Knežević je dodao da bi načelnici štabova regiona trebali da se čuju bar jednom mjesečno.

– Rezultati Oružanih snaga će uveliko biti uslovljeni i radom Ministarstva odbrane u Savjetu ministara – rekao je Knežević.

Knežević je Mašoviću i ostalim generalima koji su stekli uslove za penziju poželio dobro zdravlje i ličnu i porodičnu sreću.

Mašović, koji je na funkciji načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH bio od 2018. godine, rekao je da su tokom njegovog mandata uspješno građene Oružane snage uprkos brojnim izazovima i poželio svom nasljedniku mnogo uspjeha u obavljanju dužnosti.

Današnjoj primopredaji prisustvovali su i ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović.

General Knežević imenovan je za načelnika Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH na sjednici Predsjedništva BiH u novembru.

Knežević je od 2018. godine bio na dužnosti zamjenika načelnika Oružanih snaga BiH.

Ostavite komentar