Globalisti i suverenisti

0
178

Nema više desnih, lijevih, onih u centru ili bilo koje kombinacije pomenutih. Nema više stranaka koje liče na do nedavno poznate sisteme. Postoje samo dva pravca – globalisti i suverenisti.

Đorđa Meloni, italijanska premijerka, ovim se riječima obratila svojim biračima: „Ja sam žena, ja sam majka, ja sam Italijanka i ja sam Hrišćanka“. Ova rečenica određuje sve ono što razdvaja neoliberalne globaliste od suverenista. Ovi prvi bore se protiv svih ovih vrijednosti. Oni ne žele rod, ne žele jasno određene roditelje, ne žele nacije i ne žele postojeće religije. Oni žele sve suprotno. Zato je problem Vladimir Putin, zato je problem Viktor Orban i zato je problem Milorad Dodik. Oni ne žele da se poviju i svoje narode priključe globalistima neoliberalnog tipa. Uostalom, u Njemačkoj su na vlasti tzv. Zeleni. Ekolozi navodni. Kakva je poveznica ekologa i društva koje brine za životnu sredinu sa uništavanjem porodice, nacije i religije? Tradicionalnih vrijednosti? Nema poveznica osim činjenice da su u stroju neoliberalnog globalizma, koji pokreće ratove takvom brzinom da je svima jasno da su u žurbi. Slijede izbori u Americi i za evropski parlament.

Melonijeva je u svom programu istakla jasno borbu za porodicu protiv LGBT lobija, borbu za granice protiv masovnih useljavanja, i ono najvažnije-SUVERENOST, i to protiv briselske administracije. Đorđa Meloni će da bude naredni veliki protivnik globalista. Budite uvjereni.

Tradicionalne vrijednosti nisu na cijeni, bukti sukob dvije struje, suverenisti se nazivaju nazadnim i retrogradnim osobama, dok koncepti osiguravanja privredne, nacionalne i međunarodne stabilnosti nisu ni na vidiku.

I naravno da među suverenistima ima onih koji gaje elemente rasizma ili čak nacizma, ali to je zanemarljiva manjina koju treba potpuno marginalizovati. Globalisti ih koriste za svoju argumentaciju, ali ogromna većina političara sa te strane je sasvim normalna. Oni žele da zaustave desuverenizaciju koja je u toku, kao što su u toku uništavanje identiteta i potpuno brisanje svih vrijednosti. Na primjer, tradicionalno shvatanje braka, kao životne zajednice muškarca i žene, danas se shvata kao ekstremno mišljenje i čak kao parola desničarskih organizacija.

Međutim, suverenisti jačaju. Širom Evrope. U Slovačkoj se čeka formiranje nove Vlade , na čijem će čelu da bude Robert Fico. On je proglašen proruskim čovjekom. Evropa straši ovakvim obilježavanjem političara. Tako nazivaju i Dodika i Orbana. Svi koji žele mir su proruski. Evropska unija je zadržala milijarde koje pripadaju Mađarskoj, a o nama je suvišno i da pričamo.

Evropljani su zbunjeni brojnim procesima. Francusko-njemačka veza želi potpuno federalno uređenje Evrope-super državu. Migrantska kriza je postavila značajna pitanja o bezbjednosti i identitetu u Evropi, a tzv. elite se sve više izdvajaju od običnih ljudi. Upravo te elite vuku gore navedene poteze. LGBT lobi postaje najjači lobi. Oni ruše Vlade i izazivaju ratove. Nije bez razloga Vladimir Putin donio zakone koji se odnose na te kategorije. Udara u leglo.

Ako se sjetimo Sporazuma iz Ahena , koji su potpisali Angela Merkel i Emanuel Makron, biće mnogo toga jasnije. U jednoj od tačaka se bukvalno navodi da je cilj sprečavanje nacionalizma unutar EU, dok se migrantska kriza i ne pominje. Nasuprot linije Njemačka –Francuska vrlo jasno stoje zemlje nekadašnje Višegradske grupe. Poljska i Mađarska su se jasno protivile masovnim migracijama i željele reafirmaciju hrišćanskih vrijednosti. Danas , nekoliko dana nakon izbora u Poljskoj, jasno je da je bivša vlast bila neprijatelj tzv.elita u Evropi. Znamo šta je Orban za njih.

Rat između globalista i suverenista je u punom jeku. Ovi prvi su donijeli veliko zlo na planeti. Stalne ratove, pljačke, otimačine prirodnih bogatstava, bijedu, uništavanje država i nacija, manipulacije i uništavanje demokratije. I sve je to bilo umotano u oblandu ljudskih prava, slobode medija, pravnu državu i slične parole. Što bi rekao Balašević nekada su ovakve puštali za vikend, a danas su stalno u programu. Danas je potpuno jasno da je sve bila laž. Tehnologije su se okrenule protiv onih koji su ih stvorili. Umjesto definitivne kontrole ljudima je sve postalo dostupno. Istina je kao voda našla svoj put.

Stradanje srpskog naroda krajem prošlog vijeka i patološka mržnja koja je iskazana tokom bombardovanja Srbije i Crne Gore, a ranije i Republike Srpske, poslužili su da pokušaju da unište naš slobodarski i pravoslavni duh. Bila je to i poruka svim ostalim suverenistima da se neće trpiti slobodno mišljenje i borba za državu i naciju. Ali nisu računali na to da postoje slobodni narodi. Narodi koji u svom genetskom kodu imaju upisan dio u kome piše da postoji zlo kojem ne žele da se priključe. Ma koliko jako bilo. Milorad Dodik je prepoznao zlo i zato je meta. I zato je pokrenuto toliko mehanizama da se isključi iz političkog života, kad već ne postoji način da ga pobijedite na izborima. Zato je pokrenut nevladin sektor i zato su spremni na sve. Ali neće proći.

Ostavite komentar