Gradonačelnici pozvali na veliki narodni miting: Јedinstvom odbraniti Srpsku

0
56

Gradonačelnici tri velika grada u Republici Srpskoj – Istočnog Sarajeva, Trebinja i Banjaluke, pozvali su građane da dođu sutra na veliki narodni miting “Srpska te zove” u Banjaluci i pokažu jedinstvo u odbrani Srpske.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je za RTRS da će veliki broj građana ovog grada doći u Banjaluku, poručuući da se Republika Srpska brani svaki dan.

– Sutra ćemo u 11.00 časova sa Trga Republike Srbije krenuti u Banjaluku. Istočno Sarajevo će da bude u Banjaluci sutra na mitingu “Srpska te zove” – rekao je on.

Ćosić je istakao da je srpski narod stradalnički i da neće pristati na kvalifikacije koje pokušavaju da mu nametnu.

– Istočno Sarajevo će biti uz Republiku Srpsku, jer su zalog za nju životi stradalih boraca – poručio je Ćosić.

Gradonačelnik Trebinja Marko Ćurić istakao je da je u trenucima napada na Republiku Srpsku važno da budemo složni, jedinstveni i ujedinjeni kao devedestih godina kada je Srpska stvarana.

– Najvažnije je da dođemo i pošaljemo jasnu poruku da ne damo Republiku Srpsku, kao i da pošanjmo poruku onima koji smatraju da nismo složni i jedinstveni – rekao je Ćurić, pozvavši građane od Trebinja do Novog Grada da dođu na miting.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković očekuje veliki broj građana na sutrašnjem skupu, kako iz Republike Srpske, tako i Srbije, jer je riječ o pitanju od nacionalnog značaja.

On je rekao da će na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske biti pokazano jedinstvo, bez obzira na političku pripadnost i da je on odlučio da podrži okupljanje na Trgu Krajine kao čovjek, patriota, gradonačelnik.

Na Trgu Krajine u Banjaluci sutra od 18.00 časova biće održan veliki narodni miting “Srpska te zove” na kojem će biti iskazano nezadovoljstvo zbog inicijative da u Generalnoj skupštini UN bude usvojena rezolucija o Srebrenici.

Ostavite komentar