Gradu prijeti milionsa šteta zbog Stanivukovića; Grmuša: “Vrijeme je da se ova sprdnja zaustavi”; Nastavljaju se sukobi unutar PDP-a

0
55

Gradu prijeti milionska šteta zbog poteza administracije Draška Stanivukovića, vijest je koja je juče odjeknula Bajalukom. Ova situacija ako bolje razmislite i ne čudi s obzirom da Stanivuković gradi i ruši po Banjaluci bez i jednog validnog dokumenta, poput građevinske dozvole, a koja mu se ovaj put obila o glavu. Po ovom pitanju oglasio se i njegov partijski kolega Milko Grmuša, koji je kazao kako se sprdnja u Banjaluci konačno mora zaustaviti.

„Bez obzira na političke simpatije, antipatije i ostrašćenosti, nakon i ove današnje vijesti mislim da niko iole objektivan više ne može osporiti činjenicu da je Banja Luka postala regionalni simbol, najblaže rečeno, čudnih i nelogičnih stvari kad je riječ o gradnji. U povoljnijem slučaju po gradsku vlast, riječ je o neznanju. U lošijem-o koruptivnim namjerama“, naveo je Grmuša na svom Iks profilu.

Ovim tempom Stanivuković neće ostati samo bez podrške građana već i sopstvene partije jer prekrajanjem regulacionih planova i zakona mogao bi ostati bez podrške tik pred izbore.

Kako Grmuša dalje navodi, šta god da je u pitanju, došlo je vrijeme da nezavisna komisija koju bi činili eksperti arhitektonsko-građevinske, pravne i ekonomske struke temeljno ispita način kako se to gradi u Banjaluci.

„Smatram da je potrebno raspisati međunarodni konkurs na kojem bi angažovali kvalitetne i nezavisne stručnjake koji bi pretresli način građenja u Banjoj Luci. Do tog trenutka treba zaustaviti donošenje regulacionih planova i izdavanje građevinskih dozvola u urbanom dijelu Banje Luke obzirom na brojne i ozbiljne posljedice s kojima se suočavamo. Isto tako, smatram da su nastupili svi uslovi da Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežeg oblika privrednog kriminala počne sistematično da se bavi građenjem u Banjoj Luci. Prije ili poslije, sve ovo će se razbiti. Bolje pravnim, nego nasilnim putem. Crvene linije su pređene“, jasan je Grmuša te dodaje:

„Ovo više ne vodi nigdje i vrijeme je da se ova sprdnja zaustavi. Grad zelenila i grad mladosti postaje sve više regionalno prepoznat kao grad betona i grad neznanja. Nisu to Banja Luka i njeni ljudi zaslužili“.

Podsjećanja radi, Odjeljenje za prostorno uređenje Grada Banjaluka izdalo je preduzeću „Lukić-invest“ iz Banjaluke građevinsku dozvolu za izgradnju stambeno-poslovnog objekta u Ulici Krajiških brigada u banjalučkom naselju Mjesec koja je u suprotnosti sa Regulacionim planom za to područje. Nakon što je objekat skoro završen, a stanovi rasprodati, gradska građevinska inspekcija ga je zapečatila i zabranila dalju gradnju, zbog čega bi Grad mogao da se suoči sa milionskom tužbom.

banjaluckeprice.net

Ostavite komentar