Granica postoji – srpski narod brani imovinu voljene Republike Srpske

0
873

Granica je nešto što označava teritorijalnu pripadnost i odvaja jednu državu od druge. Upravo je granica ta koja čuva suverenitet jedne države i omogućava njenim građanima da žive u miru i sigurnosti. U slučaju Republike Srpske, granica je postala još važnija, jer se Srpski narod neće odreći svoje teritorije i imovine.

Republika Srpska, predstavlja srce i dušu Srpskog naroda. Ova autonomna teritorija je rezultat dugogodišnje borbe i želje Srba da žive u svojoj državi, sa svojom kulturom, jezikom i identitetom. Stoga je sasvim prirodno da Srbi ne dozvoljavaju da im se otima imovina koju su stvarali i koja pripada njima.

Imovina Republike Srpske nije samo materijalna, već i duhovna. Tu su naše crkve, manastiri, kulturna dobra, ali i sjećanja na naše pretke koji su vjekovima živjeli na ovim prostorima. Srpski narod je duboko povezan sa ovim mjestima i neće dozvoliti da se to oduzme od njih.

Granica Republike Srpske nije samo fizička linija koja dijeli teritoriju. Ona je i granica između pravde i nepravde, između slobode i ropstva. Srpski narod se neće odreći svoje slobode i neće dozvoliti da im se nametne volja drugih. Mi smo spremni da branimo svoju imovinu, svoju autonomiju i svoje pravo da odlučujemo o svojoj sudbini.

Granica postoji, ali ne samo na terenu. Ona postoji i u srcima Srba, u njihovoj odlučnosti da se bore za svoju Republiku Srpsku. Bez obzira na sve izazove i prijetnje, Srpski narod će ostati jedinstven i čvrst u odbrani svoje imovine. Naša ljubav prema svojoj zemlji i svojim precima je nepokolebljiva.

Republika Srpska je dio srpske istorije i identiteta. Ona je dio srpskog duha i snage.

Srbi su spremni da se bore za svoje pravo na slobodu i samoopredjeljenje. Granica postoji, a Srpski narod je odlučan da je brani i da ne dozvoli da se prijeđe!

Ostavite komentar