“Granica postoji”: Više od 2.800 građana na Crvenom Brdu dalo podršku institucijama Srpske (FOTO)

0
51

Skup podrške institucijama Republike Srpske pod sloganom “Granica postoji” održan je danas na entitetskoj granici na Crvenom Brdu između opština Ugljevik i Teočak, a na granici se okupilo više od 2.800 građana.

Među okupljenim građanima na lokaciji Crveno brdo su i ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović, generalni sekretar predsjednika Srpske Јelena Pajić Baštinac, kao i vršilac dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloš Lukić.

Neki od učesnika nose zastave sa srpskim trobojkama i veliku zastavu sa likom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović rekao je da se zna dokle je Republika Srpska i šta je zacrtano Dejtonskim sporazumom, te poručio da “granica postoji”.

– Ono što moraju znati u Sarajevu i Kristijan Šmit, Republika Srpska pripada srpskom narodu. To je naše i odavde ne idemo – izjavio je Mitrović.

Predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Miroslav Milovanović poručio je da je današnje okupljanje građana na Crvenom brdu na međuentitetskoj granci između opština Ugljevik i Teočak način da se kaže “ne” političkom Sarajevu i Kristijanu Šmitu.

– Ovo je naša podrška predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku protiv kojeg se vodi politički proces. Granica između Republike Srpske i FBiH Dejtonskim sporazumom uspostavljena je i predstavlja realnost, i građani Republike Srpske insistiraju na njenom jasnom i vidljivom postojanju. Mi od toga nećemo odustati, kao ni od imovine Republike Srspke – istakao je Milovanović.

Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Ugljevik Milutin Tasovac rekao je da granica postoji i da to poručuju i građani Ugljevika i okolnih mjesta.

– A još bolje znamo gdje je granica trpljenja u odnosu na napade na Srpsku koji dolaze iz dijela međunarodne zajednice i političkog Sarajeva. Mi smo odlučni da branimo Republiku Srpsku i njene institucije – predsjednika Srpske, predsjednike Narodne skupštine i Vlade Republike Srpske i srpskog člana Predsjedništva BiH. Ne želimo nikome zlo, mi želimo mir, ali znamo šta je dostojanstvo i svako onaj koji namjeru da nestane Srpska mora to da zna -poručio je Tasovac.

Skupovi “Granica postoji” prethodno su održani u Ljubinju, Јezeru, Novom Goraždu, Pelagićevu, Doboju, u opštini Istočni Stari Grad, Ribniku, Foči, Oštroj Luci, Vlasenici, Istočnom Novom Sarajevu, Loparama i Nevesinju.

Okupljanja naroda počela su 1. septembra nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zabranilo skup ispred pravosudnih institucija u ovom gradu, čija je namjera bila da se izrazi nezadovoljstvo zbog političke optužnice protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Ostavite komentar