Grupa učenika u Njemačkoj pokušala uvesti šerijatski zakon u školu?

0
84

Grupa učenika navodno je pokušala provesti šerijatski zakon u srednjoj školi u Neussu, u njemačkoj pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, objavio je “Rheinische Post”.

Služba državne bezbjednosti Sjeverne Rajne-Vestfalije pokrenula je istragu protiv grupe učenika u srednjoj školi u Neussu za koje se vjeruje da su djelovali kao neka vrsta “šerijatske policije”.

Prema spomenutim novinama, četiri srednjoškolca navodno su vršila veliki pritisak na svoje kolege muslimane.

Zahtijevali su da se sve žene u školi pokriju i da se uvede strogo odvajanje polova, uključujući i u razrednom chatu učenika.

Takođe su svojim učiteljima rekli da odbacuju demokratiju.

Uprava škole je u decembru pozvala policiju, a bezbjednosne službe su provjerile učenike i njihove roditelje.

Međutim, državno tužilaštvo još nije uspjelo identifikovati nijedno relevantno krivično djelo, navodi se u izvještaju. Škola je nakon toga otvorila niz radionica koje se bave tim događajima.

“Ne smijemo dopustiti da naši najmlađi padnu u ruke ekstremističkih grupa putem propagande. Moramo bolje uključiti mlade u društvo i pokazati im alternative”, rekao je ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul.

Zamjenik predsjednika Udruženja za obrazovanje u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji rekao je za “Rheinische Post” da se radi o izolovanom slučaju.

Sličan slučaj zabilježen je prošlog ljeta u srednjoj školi u Bonnu.

Ova škola je već nekoliko godina dio integracijskog programa zemlje koji je usmjeren protiv islamističkih pokreta.

Bonski pedagog je događaje u srednjoj školi proglasio mladalačkom “provokacijom”, prenosi Index.

Ostavite komentar