HAOS NA UTAKMICI HRVATSKE LIGE: Srbin i Albanac se sukobili na terenu

0
61

Srpski fudbaler Mladen Devetak, igrač Istre, ušao je tokom vikenda u sukob s Albancem rođenim u Zemunu Emirom Sahitijem, koji igra za reprezentaciju takozvanog “Kosova”.

Sahiti igra za Hajduk Split i njih dvojica sukobili su se tokom utakmice, kada su se odgurivali uz očigledne psovke. Taj incident je brzo bio utišan, ali se nastavio daljim sukobima na terenu, jer su im pritrčali i drugi igrači.

Najburnija je bila reakcija kapitena Hajduka Marka Livaje, koji je uhvatio za vrat igrača Istre Antu Ercega i napravio skandal koji je izazvao veliku pažnju.

Mladen Devetak ponikao je u Vojvodini, igrao je i za ČSK Čelarevo i Kabel, a bio je i u inostranstvu, jer je nosio dres Palerma, koji ga je ove godine pozajmio Istri. Bio je reprezentativac Srbije u svim starosnim uzrastima – od kadetske do U-21 reprezentacije.

Emir Sahiti je rođeni Beograđanin, a njegovi roditelji su iz Medveđe, opštine koja nije na Kosovu i Metohiji i u kojoj živi veliki broj Albanaca. Dobijao je pozive da nastupa i za reprezentaciju Sjeverne Makedonije, ali ipak odabrao “Kosovo”, za koje je nastupio do sada na dvije utakmice od 2022. Prethodno je igrao za omladinsku i mladu reprezentaciju Albanije, prenosi mondo.ba.

Ostavite komentar