HAOS U SPLITU NAKON UTAKMICE HAJDUK-DINAMO: Letjelo kamenje, gorjeli kontejneri; tri policajca u bolnici, uhapšena 51 osoba

0
141

Policija je u Splitu u srijedu naveče privela ukupno 51 osobu zbog nereda koje su izazvali navijači Hajduka na Poljudu i oko stadiona nakon utakmice s Dinamom, a tri su policajca zatražila ljekarsku pomoć, objavila je policija.

Neredi su izbili nakon završetka utakmice polufinala Kupa Hrvatske između Hajduka i Dinama koja je završila rezultatom 0:1.

Nakon završetka utakmice, iza 21 sat, grupa domaćih navijača je utrčala u teren u cilju napada na gostujuću momčad i navijače.

“Pravovremenom reakcijom i postupanjem policije spriječen je napad i osobe su odvraćene na tribine”, saopštila je policija.

U saopštenju se kaže da su nakon utakmice, na stadionu i oko njega, u nekoliko navrata veće grupe osoba napale policiju tako da su na njih bacali upaljene bengalke, boce, kamenje i druge predmete.

“U ovom trenutku tri policijska službenika zatražila su ljekarsku pomoć i prevezeni su u splitsku bolnicu. Oštećeno je i jedno službeno vozilo”, navodi se saopštenju objavljenom poslije ponoći.

U neredima je zapaljen i veći broj kontejnera, zbog čega su angažovani vatrogasci koji su uz podršku policije gasili podmetnute požare.

Policijski službenici bili su uz vatrogasce tokom intervencija da bi izbjegli mogućnost da i oni budu napadnuti.

Oko 22.30 sati stanje se smirilo, a tokom noći policijski službenici nastavili su nadzor javnih površina kako bi prevenirali moguće ponovno okupljanje nasilnih osoba.

Policija je pratila gostujuću momčad i navijače kako bi spriječila moguće napade i navijačke sukobe, dodaje se u saopštenju.

O neredima se na svojoj Facebook stranici noćas oglasio i gradonačelnik Splita Ivica Puljak.

– Nema opravdanja za nasilje te strogo osuđujem nerede i uništavanje imovine koji su se zbili na stadionu i oko njega nakon utakmice. Žao mi je zbog ovakvih nemilih scena i nadam se da ih nikad više nećemo gledati u našem gradu, napisao je.

Ostavite komentar