INCKO U TURSKOJ: Sastanak sa šefom diplomatije, podrška djelovanju OHR-a u BiH

0
49

Ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu sastao se danas u Ankari sa bivšim visokim predstavnikom u BiH Valentinom Inckom i obavestio ga da Turska podržava rad OHR.

Kako prenosi sarajevsko Oslobođenje, teme razgovora između Čavušoglua i Incka još nisu poznate, a uskoro bi se Ministarstvo spoljnih poslova Turske trebalo oglasiti saopšenjem. Do tada je javnosti dostupna objava turskog šefa diplomatije na njegovom oficijelnom Twitter nalogu, na kojem je objavio sliku sa Valentinom Inzkom.

Uz fotografiju, Čavušoglu je uputio i kratku poruku u kojoj je istakao da Turska nastavlja podržavati delovanje OHR-a u Bosni i Hercegovini.

Sasvim sigurno, takva vest iz Turske neće se svideti Miloradu Dodiku koji je u poslednje vreme na sva zvona pričao o tome kako ni Turska nije zadovoljna OHR-ovim postupcima poput izbora Kristijana Šmita, navodi Oslobođenje.

Takođe, Dodik je gajio nade da će Turska učestvovati u unutrašnjim političkim razgovorima lidera kako bi se pronašlo najbolje rešenje za BiH, zaključuje ovaj medij.

(Oslobođenje)

Ostavite komentar