ISPOVIJEST: Olivera Ivanovića ubio sin likvidiranog mafijaškog bosa?

0
510

Boban Bogdanović, koji godinama ima veze sa sportom i prijatelj je ubijenog kriminalca Aleksandra Gligorijevića Pukija, člana klana Veljka Belivuka, za KRIK priča da mu je prijatelj u amanet ostavio istinu o ubistvu političara sa severa Kosova Olivera Ivanovića.

Gligorijević mu je, kaže, ispričao ko je ubio, ko naredio, a ko je organizovao ubistvo Ivanovića. Njegov prijatelj nastradao je 2020. od ruke svojih nekadašnjih saradnika – ubio ga je Belivuk sa članovima klana u kući u Ritopeku, a njegovo telo su iskasapili i na leđima urezali reč “izdaja” jer su otkrili da se okrenuo protiv njih.

Bogdanović za KRIK govori i o vezama koje je Gligorijević imao sa Srpskom naprednom strankom i drugim detaljima iz kriminala i sporta.

Bogdanović je radio marketing za Partizan i dobro poznaje navijačku scenu.

„To naše prijateljstvo je doprinelo da ja od njega saznam ko je nalogodavac, a ko izvršilac ubistva Olivera Ivanovića. Nakon ovoga ću se naći u Tužilaštvu i sve ovo ponoviti pred nadležnim organima“, rekao je on.

Atentat na Olivera Ivanovića

“7. mart 2020. godine će mi do kraja života biti urezan u sećanje.  Aleksandar i ja smo seli i razgovarali. On mi je rekao ko su organizatori, ko je nalogodavac a ko ubica Olivera Ivanovića. Olivera Ivanovića je ubio Ljubomir Lainović, to je sin žestokog novosadskog momka Branislava Lainovića. Čovek koji je organizovao dolazak i logistiku je Milan Radoičić. Onaj koji je naredio je Zvonko Veselinović”, tvrdi Bogdanović.

Branislav Lainović Dugi, Ljubomirov otac, ubijen je u martu 2000. godine.

Aleksandar Gligorijević mu je ispričao i na koji način je saznao ove informacije.

“Rekao mi je: “Ja znam sve vezano za ubistvo Olivera Ivanovića.” Aleksandar mi je rekao da je novac, tih 50.000 evra dobio od Belivuka da se da Ljubomiru za posao koji je završio. Kada mu je dao novac, Lainović se napio i počeo da se hvali i rekao zašto je dobio novac, jer je on taj koji je “izbušio” Olivera Ivanovića. Zvonko Veselinović je preko Belivuka taj novac dao Aleksandru koji je predao Ljubomiru”, tvrdi Bogdanović.

Lainoviću se gubi svaki trag

Bogdanović je potom govorio o tome kakva je situacija na Kosovu.

“Što se tiče Lainovića, Aca mi je rekao da je imao i neko ubistvo u Atini, pa je otišao u Španiju i posle toga mu se gubi trag. U periodu od godinu dana sam bio pet puta na Kosovu, ljudi su u strahu od Veselinovića i Radoičića. Niko ne želi ništa više da kaže od onoga da su tu postojali nerazjašnjeni poslovni interesi. Ono što sam ja zaključio je da je nekome to ubistvo itekako politički odgovaralo. Pitao sam ga da li Vučić ima neke veze sa time i rekao je apsolutno ne. Nisam ga tada pitao zašto ih štiti onda, ali sam zaključio ili je predsednik toliko ucenjen nečim da mora da to uradi, za to drugačije objašnjenje nemam”, ispričao je biznismen Bogdanović.

Gligorijević mu je rekao kako je morao da se olakša i nekome to ispriča, jer u budućnosti očekuje neke velike stvari da se dogode. Gligorijević je želeo da se obračuna sa Belivukom i da preuzme klan.

“Ja sam mnogo jak, ja imam zaštitu, ja ću vrlo brzo da preuzmem neke stvari u zemlji”, pričao je Gligorijević svom prijatelju.

(nova.rs)

Ostavite komentar