Ivanišević: Ne vjerujem da ću biti sa Đokovićem u Parizu

0
64

Sezona je pri kraju, ostala su još dva velika turnira, Novak Đoković će se na njima, po pravilu, boriti za neke nove rekorde, ali to, u ovom momentu, čini se nije u prvom planu. Prioriteti su trenutno u nacionalnim bojama.

”Novak se ‘napalio’ na Dejvis kup”, otkrio je njegov trener Goran Ivanišević u intervjuu ”Sportskim novostima” iz Zagreba.

”Neće mu biti lako, jer treba još neko da mu pomogne. Ali kada Đoković igra, želja je uvijek ista, otići do kraja”.

Ivaniševića neće biti u Malagi, na završnom takmičenju bitke za Salataru, jer individualni treneri najčešće ne idu sa reprezentacijama. Zato je šampion Vimbldona iz 2001, skoncentrisan na preostala dva turnira, u Parizu naredne nedjelje i u Torinu nešto kasnije.

”Karlos Alkaraz ostaje Novakov najveći rival, ali ima tu još dobrih tenisera”, nabraja Splićanin.

Ali ne izostavlja ni one malo iskusnije.

”To naročito važi za Danila Medvedeva, a ja opasnost vidim i u Janiku Sineru. Italijan umije da upadne u krizu ali s druge strane, djeluje da nikako ne odgovara Alkarazu.”

Goran je uvjeren da su to samo povremene prijetnje.

”Dok su odnosi u muškom tenisu ovakvi kao sada, teško će neko na duže vreme moći da zaprijeti Đokoviću”.

Najava da bi Rafael Nadal mogao da se vrati na teren na početku naredne sezone, pa i da zaigra na Australijskom openu, uvek traži komentar, ali Ivanišević ne krije koliko bi to značilo za tenis.

”To bi bila najbolja vijest za svjetski tenis u ovom trenutku”, kaže Ivanišević ali i podsjeća da je bilo različitih informacija.

Prvo je Krejg Tajli, direktor Grend slema u Melburnu, najavio Špančevo učešće, a potom su stigli demanti iz njegovog štaba da to još nije sigurno, a potom je i sam Nadal imao intervju u kojem je naglasio kako još uvijek ne trenira bez bolova.

”Treba ipak prvo pričekati šta će Rafa da kaže. Tek tada možemo da budemo sigurni u njegov povratak i nastavak velikog rivalstva bar još jednu godinu.”

Hrvatski stručnjak je uvjeren da će Nadalov povratak značiti da je spreman za velika iskušenja te da se on neće vraćati ukoliko to ne bude slučaj.

”Neće se on vraćati ako ne bude tako. Biće opasan i na Rolan Garosu“, ističe Ivanišević koji je ovu pauzu iskoristio za suđenje sa bivšom suprugom, ali i operaciju koljena zbog koje još ide na rehabilitaciju.

Ne krije da priželjkuje da što prije bude na radnom mestu.

”Nadam se da ću biti u Bersiju u Parizu, mada sumnjam da će tako biti.”

Ostavite komentar