IZBORI U SPLITU: Puljak uvjerljivo savladao konkurenciju, ipak mora u drugi krug

0
72

Građani Splita gradonačelnika će birati 10. jula u drugom krugu jer niko od kandidata nije dobio natpolovičnu većinu. Kandidat Centra Ivica Puljak osvojio je 48,73 posto, odnosno 22.561 glas, dok je nezavisni kandidat Zoran Đogaš, kojega podržavaju HDZ i HSS, dobio 25,67 posto, odnosno 11.887 glasova.

Po rezultatima izbora za sastav novog splitskog Gradskog vijeća, lista stranke Centra za Gradsko vijeće osvojila je 42,47 posto glasova, lista HDZ/HSS-a 23,81 posto, lista HGS-a 7,11 posto, Mostova lista 6,61 posto, lista SDP/HSU-a 5,75 posto, te lista koalicije DP/HDS/HSP-a i Hrvatskih suverenista 5,63.

Centar tako ima 15 mjesta u vijeću, lista HDZ i HSU osam te četiri stranke i koalicije po dva predstavnika.

Kandidat stranke Centar Ivica Puljak, kojem nedostaje jedan glas za većinu u Gradskom vijeću Splita, izjavio je kako će suradnju ponuditi Mostu i SDP-u.

Razgovarat ćemo s Mostom i sa SDP-om, izjavio je Puljak u ponedjeljak navečer u razgovoru za Dnevnik HTV-a, te dodao kako je sada prednost to da se zna kako će ta suradnja izgledati, a to je prvenstveno borba za javni interes.

Neće biti nikakve podjele plijena, poručio je.

Izrazio je uvjerenost kako je kolegama iz Mosta u Gradskom vijeću interes grada Splita, te da će s njima poduprijeti projektnu suradnju kako bi imao stabilnu većinu, što bi mu omogućilo da realiziraju sve ono što je obećao građanima Splita.

SDP je vidio kako se vodila vlast u proteklih deset mjeseci, napomenuo je dodavši kako su javni natječaji bili raspisani za sva radna mjesta te se uvodio red. Ako oni prihvate to, kao prvi, odnosno nulti uvjet suradnje, onda nema razloga da ne nastavimo razgovore, te da surađujemo na različitim projektima, poručio je Puljak.

(N1)

Ostavite komentar