IZDAJA – okosnica politike Jelene Trivić, za vlast spremna na pakt sa Šmitom i SAD

0
118

I nije bilo tako davno da bi se zaboravio pokušaj izdaje Republike Srpske i njenih institucija u režiji Jelene Trivić, tadašnjeg kandidata za predsjednika, njemačkog turiste Kristijana Šmita i Ambasada SAD.

Da se radi o nekome sa bar minimalnim moralnim i patriotskim osjećanjima, vjerovatno bi još mnogo trebalo proći dok nalet novih sličnih poduhvata potisne taj.
Ipak, to se za Jelenu Trivić ne može tvrditi.

Iako je bila jedna od glavnih aktera prošlogodišnje zavjere, koja je za posljedicu trebalo da ima pobjedu Trivićeve na izborima, a samim tim i zeleno svjetlo njemačkim i američkim službama da BiH uređuju po svom prepoznatljivom ukusu, već sa novim izbornim ciklusom liderka Narodnog fronta upustila se u nove slične avanture.

Poznato je već da je prošle godine u kampanji za parlamentarne izbore na raspolaganju imala 10 miliona dolara, velikodušno ustupljenih od Bajdenove administracije, te podršku Kristijan Šmita, ta koju je trebalo da se oduži zvaničnim priznanjem nakon sanjane pobjede.

S obzirom da nas iduće godine očekuju lokalni izbori, te da Trivićeva u nedavoj izjavi za medije nije isključila mogućnostima da baš ona bude kandidat, krenula je u potragu za finansijerima kampanje. Važno je podsjetiti da joj je dosadašnja podrška iz Srbije zbog neusaglašavanja politika okrenula leđa.

Prva vrata na koje je Trivićeva zakucala ponovo je bio lažni Šmit, a da je tako i da bi “predsjednica” sklopila pakt i sa crnim đavolom potvrdili su juče iz PiK-a.

Naime, politički direktori Upravnog odbora PIK-a nakon sastanka zahvalili su se predsjednici Narodnog fronta Jeleni Trivić na razgovoru.

U saopštenju koje obiluje napadima na Republiku Srpsku i optužbama o “secesionističe politike” i napadu na “Mirovni sporazum i ustavno-pravni poredak BiH”, stigli su da se zahvale Trivićki na pomoći.

Ostaje upitno šta je Trivićeva ovog puta spremna ponuditi kao zalog za finansiranje izborne kampanje od istih dežurnih antisrpskih institucija.

Ostavite komentar