Šmit nudio novac Mirsadu Striki?

0
115

Kristijan Šmit: Poštovani sudija Strika, nadam se da ovaj email dolazi na pravu adresu. Obratio sam vam se s posebnim prijedlogom koji bi mogao biti u interesu svih uključenih strana.

Mirsad Strika: Gospodine Šmit, iznenađen sam vašim kontaktom. Kao sudija, moram naglasiti da je nezavisnost sudstva od ključnog značaja. Molim vas da budete direktni i jasni o čemu se radi?

Kristijan Šmit: Razumijem vašu zabrinutost, sudija Strika. Radi se o slučaju protiv Milorada Dodika. Svjestan sam vaše uloge u tom slučaju, i želim vam ponuditi finansijski podsticaj kako biste osudili gospodina Dodika. Ovdje je iznos od 500.000 eura kao znak mog interesa.

Mirsad Strika: Gospodine Šmit, ovo je potpuno neprihvatljivo! Sudska nezavisnost i integritet su temelji pravosudnog sistema! Pokušaj korupcije je ozbiljan zločin i neću učestvovati u takvim nezakonitim aktivnostima.

Kristijan Šmit: Sudija Strika, shvatite da ova ponuda nije ništa neobično u našem poslovnom svijetu. Svi imaju svoju cijenu. Razmislite o svim mogućnostima koje vam ovaj novac može pružiti. Možete biti finansijski nezavisni i uživati u luksuznom životu.

Mirsad Strika: Gospodine Šmit, neću tolerisati takve prijedloge ni pokušaje podmićivanja. Moja dužnost kao sudije je primjenjivati zakon i donositi pravedne presude temeljene na činjenicama i dokazima. Vaš prijedlog je neetičan i protivzakonit.

Kristijan Šmit: Sudija Strika, shvatite da ovaj slučaj može donijeti veliku korist i za vas i za mene. Možemo zajedno ostvariti našu željenu pravdu. Novac je samo alat koji će vam pomoći da to postignete.

Mirsad Strika: Gospodine Šmit, ovo je zadnji put da vam govorim; Prekinite svaki kontakt sa mnom koji je povezan s koruptivnim ili nezakonitim radom! Gdje u čast da me udarate! Da ste bar ponudili milion…

IZMIŠLJENA PREPISKA (?)

Ostavite komentar