Iznenađenje za roditelje u Banjaluci – vrtići u julu na kolektivnom godišnjem

0
98

Banjalučki Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka iznenadio je roditelje i prvi put najavio kolektivni godišnji odmor od 15. do 26. jula. Vrtiće u okviru Centra pohađa više od 2.500 mališana. Pojedini roditelji su u problemu i bez alternativnog rješenja.

Pristiglo obavještenje negativno je iznenadilo roditelje čija djeca pohađaju vrtiće u okviru Centra za predškolsko vaspitanje. Dok jedni imaju spremno rezervno rješenje, drugi su se ipak našli u nezavidnom položaju.

Zakonom o radu Republike Srpske, zaposlenima je zagarantovano minimalno korištenje prvog dijela godišnjeg odmora, pojašnjava direktor Centra.

Јulska pauza, kaže, najavljena je pravovremeno, kako bi roditelji imali dovoljno vremena da pronađu alternativno rješenje.

– Mi smo se odlučili na organizovanje kolektivnog godišnjeg odmora iz razloga što smo uvidjeli da nakon prošlogodišnjeg rada Centar je brojem zaposlenih i djece koja pohađaju prevazišao tu mogućnost da se na bilo koji drugi način organizuje, a da to bude bezbjedan boravak za djecu – smatra Petar Јokanović direktor Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka.

Iz Grada najavljuju detaljnu analizu argumenata i razgovore.

– Mi smo servis i Gradska uprava, i ova javna ustanova i ne možemo se ponašati na način da udovoljavamo sebi i radnicima, nego onim ljudima zbog kojih valja i postojimo – rekao je Ljubo Ninković predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Gradonačelnik Draško Stanivuković navodi da se treba dobrorazmotriti.

– Mi smo ti koji služimo Gradu i građanima. I ja planiram svoj godišnji, ali planiram kada vidim da je sve u gradu mirno pa odete na dva tri dana – dodao je on.

Iz Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje mole roditelje za razumijevanje i strpljenje. I dok će neki izlaz pronaći u tzv. “baka servisu”, drugi će ipak biti primorani da budu još snalažljiviji.

Ostavite komentar