IZVRŠNI ODBOR: Socijalistička partija podržava izmjene Krivičnog zakona RS

0
94

Poslanici SP u Narodnoj skupštini Republike Srpske daće doprinos sa ostalim predlagačima usvajanju prijedloga izmjene Krivičnog zakonika Republike Srpske i donošenju zakona o neprimjenjivanju odluke visokog predstavnika, čvrsto opredijeljeni za obranu interesa i prava Srpske i srpskog naroda.

“Želimo da sačuvamo Srpsku i njenu budućnost, njen identitet, kao i jedinstvo u stavovima svih političkih partija koje smo postigli”, zaključeno je danas na sjednici Izvršnog odbora Glavnog odbora SP-a u Banjaluci.

Ovo je jedini način, kako se navodi, da se odbrani Republika Srpska i njen ustavom stečeni integritet.

“Socijalisti su, kao i uvijek, čvrsto opredijeljeni u borbi za odbranu interesa i prava slobode govore, demokratije Republike Srpske i srpskog naroda”, saopšteno je iz SP-a.

Na nedavnom sastanku lidera svih parlamentarnih stranaka sa sjedištem u Srpskoj dogovoreno je da sjednica parlamenta bude održana u petak i da tada donesu dva zakonska rješenja.

Odlazeći visoki predstavnik u BiH Valentin Incko, koji je nadavno podnio ostavku, nametnuo je dopune u Krivičnom zakonu BiH kojima se zabranjuje i kažnjava “negiranje genocida i veličanje ratnih zločinaca”.

(Srna)

Ostavite komentar