JAVNOST ZGROŽENA PONAŠANjEM “FARISA”: Srbima ne želi da iznajmi smještaj u Sarajevu

0
161

Vjerovatno je nakon završetka rata i ratnih dešavanja bilo potrebno mnogo godina da prvi Srbin iz Srbije turistički posjeti Sarajevo. Ista situacija je ukoliko obrnemo priču, odnosno da prvi Bošnjak turistički posjeti neko srpsko mjesto s druge, istočne strane Drine.

Kada se to napokon dogodilo uslijedila je ekspanzija kako turističkih obilazaka, tako i trajnih selidba Bošnjaka u Srbiju, naročito u njenu prestonicu. Tako su mnogi Bošnjaci, muslimani u Beogradu izgradili karijere, a pored prestonice i mnoga druga srpska mjesta komšije Bošnjake dočekivali su srdačno i raširemih ruku. Međutim, kako je bilo kada bi se neko od Srba poželio ili bolje rečeno usudio posjetiti “multikulturalno” Sarajevo?

Prije nekoliko godina djeca iz Beograda i njihovi roditelji u tom Sarajevu brutalno su verbalno i fizički napadnuti tokom održavanja fudbalskog turnira. Cijeli slučaj ubrzo je potisnut, jer se radi o nebitnim Srbima, ali sudeći prema najnovijem primjeru svim Srbima to je trebalo da bude opomena I poruka da su tu nepoželjni.

Naime, jedan korisnik društvene mreže “X” podijelio je neprijatno iskustvo koje je doživio pri pokušaju da u glavnom gradu BiH rezerviše smještaj. Izvjesni Faris, vlasnik istoimene vile u Sarajevu, koju iznajmljuje turistima posredstvom aplikacije Buking, Srbinu je uz par pogrdnih riječi saopštio da je smještaj ne iznajmljuje “Srbima i Srbkinjama”.

Ispod objave nizali su se negativni komentari, a mnogi su Srbina pozvali da Sarajliju prijavi Bukingu.

Ostavite komentar