Jelena Trivić: Kandidovaću se za gradonačelnicu Banjaluke

0
108

Predsjednica Narodnog fronta Jelena Trivić je u jutarnjem programu BHRT-a govorila o brojnim aktuelnim političkim temama te je potvrdila da će se kandidovati za poziciju gradonačelnice Banjaluke.

Trivić je na pitanje šta misli o susretu vladajućih u Laktašima rekla da je “degutantno komentaristati okupljanja na imanjima”.

“Trojki je stalo do zvaničnog otvaranja pregovora toliko da su spremni da idu Dodiku na imanje. S druge strane Dodiku je stalo da se pokaže kao faktor rješenja krize, on ih uzrokuje pa kaže ja sam spasilac, iako je uvijek on uzrok krize”, kazala je Trivić.

Ponovila je kako je smiješno vjerovati da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik zalaže za fer izbore te da je to isto “kao i vjerovati u Djeda Mraza”.

Istakla je da ne vidi smisao u ovakvim sastancima te da se EU želi zavarati “pokušajem dogovaranja”.

“Trojka želi da kaže ovo je istorijski dan za BiH, a građani neće osjetiti nikakav napredak, otvaranje pregovora ne donosi ništa konkretno”, istakla je Trivić.

Kada je riječ o komentarima ministra bezbjednosti BiH Nenada Nešića, koji ju je jedom prilikom nazvao “Šmitovim vazalom” zbog odbijanja da pristane na igru Dodika, kazala je da je to zapravo raduje.

“Najviše volim kad me proziva Nešić, jedna politička antiličnost. Kada negativan lik kaže nešto negativno ja sam u plusu. Kada me prozivaju Nešići, Sanje Vulić i Dodik, čovjek koji je raselio trećinu stanovništva, Nešić ne zna čime se bavi, on da se bavi bezbjednošću u BiH to je apsurd, imam osjećaj da narastem jedan cent i fizički”, kazala je Trivić.

Dodala je kakva kakva god bila izborna pravila da će Narodni front izaći na izbore.

Potvrdila je da je zainteresovana za kandidaturu na mjesto gradonačelnice Banjaluke.

“Ne bježim od kandidature za gradonačelnika Banjaluke. Stanivuković je druga kolona režima, a ne opozicije. Spremna sam da idem u bitku. Očekujem podršku naroda koji je umoran od SNSD-a i od gradonačelnika koji se pokazao kao njihova kopija”, poručila je Trivić.

Istakla je da još nije poznato da li će je SDS podržati te da je sve potrebno. S druge strane rekla je da će Narodni front definitivno podržati kandidaturu Ljubiše Petrovića za gradonačelnika Bijeljine.

Ostavite komentar