Karan: Formula za mir u BiH zove se Republika Srpska!

0
45

Profesor ustavnog prava Siniša Karan rekao je da je potpuno prirodno i činjenica je da svaki narod na svijetu želi da ima svoju državu, i srpski narod to ne spori nijednom narodu.

– Međutim, Republika Srpska ne samo da je istorijska težnja i želja srpskog naroda da ima svoju državu, već i formula za mir – istakao je Karan.

On je naglasio da su u multietničkim zajednicama, federalnim državama, formule za mir u političkom, ali i bezbjednosnom smislu federalne jedinice, a u BiH to je Republika Srpska.

S tim u vezi, dodao je on, svi oni koji nasrću na Srpsku, svi oni koji su protiv nje, direktno su protiv mira.

– Podsjetićemo se da je mir uspostavljen kada je Republika Srpska dala dio sebe, svog suvereniteta. Dakle, bez Republike Srpske nema ni BiH! Baš iz tog razloga, svi vi gospodo dušebrižnici iz pojedinih zapadnih ambasada, poslušnici u neustavnom Ustavnom sudu BiH, volite Republiku Srpsku da bi sačuvali BiH – poručio je Karan.

Svi koji se bore za BiH, naveo je profesor ustavnog prava, treba da progledaju i shvate da bi se oni prvi ponajviše trebali boriti za Republiku Srpsku, jer je upravo ona garant opstanka BiH.

– Djelovanje /Kristijana/ Šmita, pojedinih ambasadora prešlo je iz djelovanja na političkom rušenju sistema u BiH u bezbjednosno pitanje rušenja mira i jedinog mirnog okvira za zajednički život Srba, Hrvata i Bošnjaka u BiH. Dakle, gospodo, formula za mir u svim multietničkim državama svijeta je federalno uređenje, jer zapravo ne postoji drugi garant ravnopravnosti naroda u takvim državama – istakao je Karan.

Ostavite komentar