Karan: Zaštitićemo Dodika jer je napadnut ustavni poredak

0
131

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zaštitiće predsjednika Srpske Milorada Dodika, jer je napadnut ustavni poredak, rekao je resorni ministar Siniša Karan.

– Branićemo i štititi predsjednika Republike i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Kristijana Šmita. Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak Srpske – rekao je Karan.

Istakao je da Republika Srpska, kako protiče vrijeme, ima sve više različitih dokaza da je Šmit niko i ništa.

– Šmit je apsolutno niko i ništa. Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Šmit bio predložen za visokog predstavnika i ništa više – rekao je Karan, koji je i profesor ustavnog prava.

Karan kaže da Šmit nije prošao potrebne procedure za visokog predstavnika što znači da prijedlog nije uspio.

– On je obični građanin, a nota je samo bila početak procedura koje nije prošao. On se ponaša kao da je prošao proceduru i vrši pravno nasilje. I oni koji sada djeluju po papiru koji se zove zakon koji je ovaj čovjek nametnuo, odnosno Sud i Tužilaštvo takvim djelovanjem napadaju ustavni poredak BiH i Srpske – rekao je Karan.

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića za nepoštivanje odluka Kristijana Šmita koga Srpska ne smatra visokim predstavnikom, jer njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Ostavite komentar